Posljednih mjeseci mnogi su ulagali puno truda kako bi ljeto dočekali spremni barem kada je u pitanju linija. Vježbali su, pazili na prehranu, odolijevali nezdravim namirnicama u svim situacijama.

Međutim, želju za slatkim ponekad je nemoguće ugasiti i upravo u tim trenucima mnogi si daju oduška, a kasnije nerijetko osjećaju grižnju savjesti.

Slika nije dostupna Moćne trešnje: Napitak koji pomaže protiv viška kilograma i raznih upala

Sok od bobičastog voća Hladi i brzo je gotov: Napravite zdravu zamjenu za gotove sokove pune šećera

No dobro je znati da postoje načini pomoću kojih tu želju (barem privremeno) možemo ugasiti a da ne narušimo uloženi trud. Postoje namirnice koje mogu biti sastavni dio procesa mršavljenja, a istovremeno primiriti želju za nezdravom hranom.

Smoothie-zdjelica za mršavljenje Smoothie-zdjelica: Doručak koji vraća vitku liniju i daje snagu

U nastavku pročitajte brzi recept za obrok koji će utažiti vašu želju za slatkim, koji je idealan nakon treninga i koji će vas čak i osvježiti u ovim vrućim danima. Radi se o jednostavnoj kombinaciji grčkog jogurta i bobičastog voća. Za one koji ipak trebaju malo više slatkoće, rješenje je – med.

SASTOJCI:

- 200 ml grčkog jogurta
- nekoliko žlica bobičastog voća (može i smrznuto)
- med

PRIPREMA:

U zdjelicu istresite grčki jogurt, u njega dodajte voće i sve izmiješajte. Ako koristite smrznuto voće, nije ga potrebno ranije odmrzavati, dovoljno je da smjesa odstoji nekoliko minuta.

Umjesto grčkog jogurta možete koristiti i posni sir, a ako želite da vaš obrok bude slađi, dodajte žličicu meda. Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju