Proljeće je sve bliže i već smo počeli izgovarati rečenice kako jedva čekamo sa sebe skinuti kapute, debele jakne, džempere, čizme...

Galerija Modna kombinacija Ive Majurec - 3 Modna kombinacija Ive Majurec - 4 Modna kombinacija Ive Majurec - 1 +1 Modna kombinacija Ive Majurec - 2

Međutim, to se neće dogoditi baš tako brzo zbog čega je preostale zimske dane, posebno one sunčane, najbolje iskoristiti za slaganje modnih kombinacija s omiljenim zimskim komadima.

A među tim miljenicima i ove sezone svoje mjesto imaju popularne marte, čizme koje odlično izgledaju iskombinirane uz traperice, suknje, haljine...

Žene su pronašle način da ovaj robusni komad obuće, koji su u prošlosti u pravilu nosili samo rokeri, pankeri i grungeri, pretvore u dio čak i ženstvenih modnih kombinacija.

Zora Bjelousov Ljepotica iz Zagreba koja dokazuje da su "ljetne" traperice stvorene i za zimu

Modna kombinacija Ive Babić - 2 Kombinacija iz centra Zagreba kakvu želimo češće viđati na ulicama

Marte su vrhunac popularnosti na ovim prostorima imale 90-ih godina prošlog stoljeća i bile su svojevrsni simbol koji je otkrivao svjetonazor osobe i njezin omiljeni glazbeni pravac.

Modna kombinacija Ive Majurec - 5 Marte su posebno popularne bile 90-ih, a posljednjih nekoliko godina vratile su staru slavu (Foto: Slaven Janđel)

Posljednjih nekoliko godina marte su doživjele novi procvat i postale su dio kombinacija koje uključuju haljine, suknje i elegantne modne dodatke.

Trendseterice su im udahnule jedan novi život i sada su nezaobilazan prizor na gradskim ulicama - svjetskim, ali i hrvatskim.

Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 1 Romantične marte: Novo lice kultnih čizama koje osvajaju srčekima

Upravo je marte za šetnju centrom Zagreba odabrala i Iva Majurec. Popularne čizme, čiji je prepoznatljivi znak, između ostalog, i žuti konac, iskombinirala je sa svijetlim, poderanim trapericama i jaknom s pepito uzorkom koja se steže u struku.

Cijelu kombinaciju upotpunili su siva francuska kapica i velika torba u istoj boji. Sunčani dan, naravno, nije mogao proći ni bez sunčanih naočala.

Ivine kombinacije možete pratiti i na njezinom Instagram profilu, a u našoj galeriji pogledajte koliko dobro izgledaju marte kao dio modnih kombinacija.

Modna kombinacija Ive Majurec - 4 Tredseteri su martama udahnuli novi život (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju