Proljeće je sve bliže i već smo počeli izgovarati rečenice kako jedva čekamo sa sebe skinuti kapute, debele jakne, džempere, čizme...

Galerija

Međutim, to se neće dogoditi baš tako brzo zbog čega je preostale zimske dane, posebno one sunčane, najbolje iskoristiti za slaganje modnih kombinacija s omiljenim zimskim komadima.

A među tim miljenicima i ove sezone svoje mjesto imaju popularne marte, čizme koje odlično izgledaju iskombinirane uz traperice, suknje, haljine...

Žene su pronašle način da ovaj robusni komad obuće, koji su u prošlosti u pravilu nosili samo rokeri, pankeri i grungeri, pretvore u dio čak i ženstvenih modnih kombinacija.

Marte su vrhunac popularnosti na ovim prostorima imale 90-ih godina prošlog stoljeća i bile su svojevrsni simbol koji je otkrivao svjetonazor osobe i njezin omiljeni glazbeni pravac.

Modna kombinacija Ive Majurec - 5
Marte su posebno popularne bile 90-ih, a posljednjih nekoliko godina vratile su staru slavu (Foto: Slaven Janđel)

Posljednjih nekoliko godina marte su doživjele novi procvat i postale su dio kombinacija koje uključuju haljine, suknje i elegantne modne dodatke.

Trendseterice su im udahnule jedan novi život i sada su nezaobilazan prizor na gradskim ulicama - svjetskim, ali i hrvatskim.

Upravo je marte za šetnju centrom Zagreba odabrala i Iva Majurec. Popularne čizme, čiji je prepoznatljivi znak, između ostalog, i žuti konac, iskombinirala je sa svijetlim, poderanim trapericama i jaknom s pepito uzorkom koja se steže u struku.

Cijelu kombinaciju upotpunili su siva francuska kapica i velika torba u istoj boji. Sunčani dan, naravno, nije mogao proći ni bez sunčanih naočala.

Novi modeli za proljeće: 12 laganijih gležnjača koje jako vole i haljine i traperice

Ivine kombinacije možete pratiti i na njezinom Instagram profilu, a u našoj galeriji pogledajte koliko dobro izgledaju marte kao dio modnih kombinacija.

Modna kombinacija Ive Majurec - 4
Tredseteri su martama udahnuli novi život (Foto: Slaven Janđel)