Postoje mnoga modna pravila kojima se ženama pokušava nametnuti koje bi odjevne komade i kako trebale kombinirati - crna i mornarsko plava boja ne idu zajedno, torbica i cipele moraju biti usklađeni, zlato i srebro ne smije se miješati, visoka potpetica obavezna je za svečana događanja, naša veličina treba diktirati odjeću koju ćemo nositi, zabranjeno je kombinirati različite uzorke...

Galerija Modna kombinacija Ive Babić - 2 Modna kombinacija Ive Babić - 5 Modna kombinacija Ive Babić - 4 +2 Modna kombinacija Ive Babić - 6

No, srećom, postoje žene koje dobro znaju da su pravila tu da se krše i zahvaljujući čijem kršenju pravila redovito imamo priliku uživati u sjajnim modnim kombinacijama u kojima se spaja "nespojivo".

Istina je, naravno, da postoje vremena i prigode u kojima ćemo se ipak pridržavati nekih standarda, ali mjesto koje to definitivno nije je - ulica.

Plavokosa dama iz centra Zagreba u upečatljivim najlonkama - 3 Plavokosa dama iz centra Zagreba u hulahopkama koje će zasjeniti i najopasniju minicu

Street style izdanje Valentine Matošević Dama iz Zagreba u Zarinim čizmicama koje i dalje vladaju špicom  

Danas su naši ormari mjesta koja nas ograničavaju manje nego ikad prije, a zahvaljujući toj činjenici ulična moda je izvor inspiracije i mjesto na kojem se tako dobro krše već spomenuta pravila.

Dokaz da su pravila tu da se krše je i Zagrepčanka Iva Babić koja je centrom Zagreba prošetala u nekad nezamislivoj kombinaciji. Spajanjem ležernih i elegantnih komada potvrdila je još jednom da je moda igra u kojoj, zahvaljujućim odvažnima, imamo priliku uživati u odjevnim kombinacijama kakve bismo rado češće viđali na ulicama.

Modna kombinacija Ive Babić - 3 Iva Babić pokazala je da je je itekako moguće kombinirati ležerne i elegantne komade (Foto: Slaven Janđel)

Lijepa Iva pokazala je koliko sjajno može izgledati kombinacija sportske majice, jeans suknje do koljena, s prorezom s prednje strane, i elegantnih gležnjača na visoku, tanku potpeticu. Ovu nekad nezamislivu kombinaciju Iva je začinila kožnatom torbicom s platnenim remenom koja se nosi oko struka i dugom crnom jaknom opuštenog kroja sa sjajnim detaljima.

Modna kombinacija Ive Babić - 4 Modna kombinacija Ive Babić (Foto: Slaven Janđel)

Prije nego u svojoj glavi pomislite kako je pravila ipak bolje ne kršiti, sjetite se da je na kraju dana najbitnije da se svatko u svojoj koži dobro osjeća. Moda je subjektivna, moda je zabavna i moda je stvorena za uživanje. Zato, barem u ovom slučaju, ne shvaćajte stvari preozbiljno i uživajte u igri - kao što to čini i Iva, čije kombinacije možete pratiti na njezinom Instagram profilu.

Modna kombinacija Ive Babić - 1 Moda je igra u kojoj trebamo uživati (Foto: Slaven Janđel)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju