Zato vam u nastavku donosimo recept za bržu varijantu ledenog neba – i to s komadićima jagoda za dodatnu svježina, ali i zato što ih jednostavno obožavamo u kolačima.
Recept možete pronaći u nastavku.
Ledeno nebo s jagodama - sastojci:
za podlogu:
- 200g petit keksa
- 100ml mlijeka za umakanje keksa
za kremu:
- 600ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 100g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100g maslaca
dodatno:
- 250ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica šlaga
- 250g svježih jagoda
Ledeno nebo s jagodama - priprema:
- Odvojiti oko 100 ml mlijeka, pomiješati puding i šećere, a ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad mlijeko zakuha - skuhati puding. Ohladiti i u ohlađen puding umiksati maslac.
- Svaki keks umočiti u mlijeko i slagati u kalup promjena 20 puta 30 centimetara. Kremu podijeliti na dva dijela i prvi dio namazati preko keksa.
- Jagode narezati i poslagati preko prvog sloja kreme.
- Namazati drugi sloj kreme.
- Izraditi 250 ml vrhnja za šlag i premazati cijeli kolač.
- Dobro ohladiti.
Recept za prefino ledeno nebo s jagodama s nama je podijelila gastro-blogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu.
Provjerite još recepata za kolače s jagodama, skupili smo ih na jedno mjesto.
Ako tražite još ideja za kremaste kolače, brzinske torte, pite ili pak savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.