Još dva dana i pušenju je i službeno odzvonilo. Ukoliko ne želite plaćati skupe kazne najbolji je savjet pridržavati se zabrana, a možda je i pravi trenutak da se pokušate odviknuti od te nezdrave ovisnosti. Zadovoljna vam daruje tretman za odvikavanje od pušenja

Zakon o ograničavanju duhanskih proizvoda stupa na snagu 6. svibnja. U Hrvatskoj ima više od milijun pušača koji će u cigaretama moći uživati samo na za to posebno određenim mjestima i u svojim domovima.

Za veliki broj pušača ovaj će zakon predstavljati veliki problem, no na pridržavanje će ih primorati kazne u iznosu od 500 pa sve do 150 tisuća kuna. Da je ova odluka možda malo pretjerana slažu se mnogi, a među njima je i Vlatka Pokos koja vjeruje kako je ipak trebalo pronaći kompromis.

Za više od milijun pušača u Hrvatskoj dolaze teška vremena. Mnogi će pokušat će s odvikavanjem i posegnuti za različitim metodama, od flastera i žvakača do hipnoze.

'Mislim da Hrvati nisu dovoljno disciplinirani i da će im ovo jako teško pasti, rekla je Vlatka.

Mnogi će se pokušati odreći poroka, pa će potražnja za sredstvima koja pomažu od odvikavanja i raznim metodama biti veća no ikada.

Zabrane u ostalim europskim zemljama su pokazale kako većina pušača pokušava prestati uz pomoć žvakaćih guma, a ukoliko se to pokaže nedovoljno posežu za nikotinskim flasterima.

Pušači se razlikuju, i ono što djeluje kod jednog ne mora nužno i kod drugog, no gdje ima volje ima i nade da će se stvarno riješiti tog nezdravog poroka. Duhanski dim sadrži 4 tisuće raznih kemikalija među kojima su kadmij koji je komponenta akumulatora automobila, sredstvo protiv moljaca naftalen, aceton koji koristimo za skidanje boja i lakova, amonijak koji se nalazi u sredstvim aza čišćenje te nikotin ,katran i ugljični monoksid.

Uz metode koje se mogu 'nabaviti u ljekarnama', kod odvikavanja od nikotina mogu pomoći hipnoza, joga i akupunktura.

Pred pušačima je teško razdoblje koje je najbolje iskoristiti za odvikavanje i poboljšanje zdravstvenog stanja organizma. Jedna od učinkovitih metoda je i Su-Jok akupunktura.

Što je Su-Jok akupunktura?

Utemeljitelj Su-Jok akupunkture je Dr.Park Joe Woo, a metoda je napravljena u suradnji sa samom prirodom.

Stimulacijom akupunkturnih točaka dolazi do kompletnog oporavka organizma. Pomoću Su-Jok akupunkture možemo liječiti bilo koji dio tijela ili organ. Svaka aplikacija iglice emitira takozvani 'iscjeljujući val' koji potiče liječenje.

Izvanredna metoda za odvikavanje od pušenja

To je izvanredna metoda za odvikavanje od pušenja, mršavljenje i uklanjanja bolova. Kad kažemo 'akupunktura' svi pomisle na klasično stavljanje igala po cijelom tijelu, no Su-Jok akupunktura koristi vaš dlan, taban i uho. Projekcija igala veže se sa posebnim točkama odgovornima za rad hipotalamusa.

Prestati pušiti i ne udebljati se? Moguće!

Su-Jok metoda je izuzetno učinkovita, a efekt je vidljiv već za nekoliko minuta. Kod uklanjanja glavobolje rezultati su vidljivi i nakon nekoliko sekundi. Tretmane izvode terapeuti koji su stručno obučeni u radu sa Su-Jok akupunkturom te posjeduju certifikate o stručnosti dobivene na Akademiji za Su-Jok.

Trajanje tretmana ovisi o tome radi li se o kroničnom ili akutnom oboljenju. Pušenje spada u kronično oboljenje te takav tretman traje 40 minuta. Za potpuni uspjeh kod odvikavanja od pušenja osoba mora zaista imati želju za prestankom te ovisnosti.

Broj terapija ovisi o reakciji pacijenta. Ponekad je dovoljan samo jedan dok će nekome biti potrebno i desetak tretmana. Svi se tretmani mogu izvoditi i dva puta na dan u razmaku od šest sati.

Kako su zvijezde prestale pušiti?

Kod tretmana mršavljenja najprije treba obaviti pregled svih organa da bi se utvrdio razlog debljine. On se najčešće krije u bolesti nekog organa koji ne obavlja dobro svoju funkciju.

Mnogi pacijenti ne žele isprobati akupunkturu zbog straha od uboda igle, no kod Su-Jok metode one se stavljaju samo na uho, dlanove ili stopala pa strah brzo prolazi. Ova metoda je odlična i za djecu koja brzo postaju najbolji pacijenti.

Ono zbog čega je Su-Jok izuzetna vrsta liječenja je zašto je to terapija 21.stoljeća te nema kontraindikacija i može se primijeniti kod svakog oboljenja i ovisnosti. Nema pogreške i ne stvaraju anti-efekti.

Metodom Su-Jok se mogu tretirati i razni tumori i karcinomi što tradicionalna kineska akupunktura ne može. Sam pregled svih organa tijela vrlo je jednostavan, obavlja se bez skidanja odjeće samo uz pomoć dlana.

Gdje se tretmani mogu obaviti?
Pregledi stanja organizma i razne terapije kao što su prestanak pušenja vrlo su pristupačne. Pregled iznosi 200 kuna, a tretmani se obavljaju po cijeni od 120 kn. Kompletnu uslugu možete dobiti u centru zdravlja i ljepote Eliksir koji se nalazi u Bilajskoj 7 na Trešnjevci.

Zadovoljna vas daruje!
Ukoliko i sami želite iskušati ovu metodu pozivamo da provjerite znanje u kvizu koji se nalazi s desne strane, a mi ćemo vam darovati tretman Su-Jok akupunkture za odvikavanje od pušenja.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju