Veljača je mjesec kada ponovno počinjemo uživati u ljepoti tulipana, to je cvijet koji najavljuje dolazak proljeća, njegove raznolike boje i sorte iznova nas očaravaju, a tulipani su i izrazito fotogenični. Mnogi ih stoga koriste kao detalj na fotografijama, a naročito fotogenična jest sorta Dior, primamljiva i zbog svojeg šik imena.

Galerija Sorta tulipana zvana Dior - 7 Sorta tulipana zvana Dior - 5 Sorta tulipana zvana Dior - 1 +3 Dior tulipani izvrsno se slažu s drugim sortama tulipana

S razlogom je ova ružičasta sorta tulipana dobila ime po slavnoj modnoj kući. Ima satenske, velike latice, od kojih svaka predstavlja minijaturno umjetničko djelo - kako po naboranom obliku tako i po suptilnoj igri boja, od bisernih, svijetloružičastih do intenzivnijih magenta tonova, kako ovaj veličanstveni cvijet opisuju na stranici gardenseedsmarket.com.

Već na prvi pogled Dior tulipani podsjećaju na još jedan zadivljujući cvijet – božur. Sorta Dior zaista jest miks tulipana i božura te daje goleme dvostruke cvjetove u obliku božura. Upravo su božur i naše čitateljice izabrale za najljepši cvijet na svijetu, a kada još dolazi u kombinaciji s ljepotom tulipana, ne čudi što je ta sorta toliko popularna.

Sorta tulipana zvana Dior - 2 Dior tulipani izvrsno se slažu s drugim sortama tulipana (Foto: Living4media)

To je pouzdana, izdržljiva sorta koja se lako uzgaja. Uspijeva na svakom umjereno plodnom vrtnom tlu. Tulipani Dior sade se ujesen, a cvjetaju u travnju te narastu oko 45 centimetara. Preporuka je da se tulipani s bujnim, velikim i pahuljastim cvjetovima poput Diora sade u skupinama, ostavljajući petnaest centimetara razmaka između pojedinačnih lukovica.

Savršeno je pogodna za jednostruke ili dvostruke stroge kompozicije s, primjerice, lukovicama ranih tulipana. Cvjetovi u obliku božura u različitim nijansama ružičaste obogatit će i uljepšati gredicu više vrsta, skupinu trajnica, obrub ili prazno mjesto ispod osunčanog južnog zida kuće, pišu na stranici gardenseedsmarket.com.

Sorta tulipana zvana Dior - 3 Postoje različite sorte tulipana, a Dior tulipan jedna je od najljepših (Foto: Living4media)

Dior tulipani savršeno su cvijeće i za svečane i vjenčane bukete. Da bi jednom kada ga narežete u svome vrtu ili kupite na tržnici što duže lijepo izgledao u vazi, potrebno je pripaziti na nekoliko detalja.

Jedva smo ih dočekali: 10 ideja kako naglasiti svu ljepotu tulipana +0 Tuliipan

Voštani cvijet: Otporna biljka upečatljivih cvjetova koja ne traži puno pažnje Voštani cvijet Voštani cvijet Voštani cvijet +2 Voštani cvijet

Prilikom kupnje ili rezidbe birajte one cvjetove koji su još u pupoljcima, a ne one koji su već otvoreni. Jednom kada ih donesete do vaze, pripazite da buket stavite u hladnu vodu te prethodno odrežite vrhove stabljika pod kutom od 45 stupnjeva. Uklonite višak lišća kako ne bi istrunulo u vodi, a za dugotrajniju svježinu i postojanost možete u vazu dodati i kovanicu ili konzervans za vodu koji se može kupiti u svakoj cvjećarni.

Sorta tulipana zvana Dior Dior tulipan dolazi u različinim nijansama ružičaste boje (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju