Trešnjin cvijet jedan je od prepoznatljivih simbola proljeća, a pogotovo u japanskoj kulturi u kojoj zauzima središnje mjesto. Njegovi delikatni ružičasti cvjetovi simbol su buđenja prirode, ljepote, ali i prolaznosti.

Galerija Ručno obojena šalica s motivom trešnje s AliExpressa Ručno obojena šalica s motivom trešnje s AliExpressa - 3 Ručno obojena šalica s motivom trešnje s AliExpressa - 2 +0 Sjajan izbor za ispijanje kave ili čaja

U završno vrijeme cvatnje trešnje – sakura – koja se obično zbiva u periodu od kraja ožujka do početka svibnja japanske obitelji provode dan ispod rascvjetale krošnje i promatraju njezinu opojnu ljepotu vjerujući kako će im ovaj čin donijeti sreću i uspjeh u životu.

Motiv trešnje sveprisutan je u i svjetskoj literaturi i pop kulturi. Ovo slatko koštunjavo voće bogato je antioksidantima te se preporučuje njegova redovita konzumacija iz zdravstvenih razloga, ali i korištenje kozmetičkih preparata i parfema s njihovim ekstraktom zbog brojnih blagotvornih učinaka.

Ljupki plodovi trešnje ukrašavaju poznate dizajnerske kreacije i modne dodatke, a mogu biti i efektan dodatak u kućanstvu koji će uljepšati prostoriju u kojoj se nalazi. Dokazuje to i ova lijepa šalica s AlieExpressa.

Ručno obojena šalica s motivom trešnje s AliExpressa - 1 Sjajan izbor za ispijanje kave ili čaja (Foto: AliExpress)

Ručno obojena šalica s motivom trešnje u divnoj ružičastoj boji trešnjinog cvata sjajan je dar sebi ili drugima. Njenoj atraktivnosti podjednako pridonosi decentan uzorak trešnje i raskošan valoviti rub. Ispijanje tekućine, pak, olakšava velika ručka na rubu šalice.

Zgodna šalica u obliku torbe oduševit će ljubiteljice mode Šalica u obliku torbe s AliExpressa Šalica u obliku torbe s AliExpressa Šalica u obliku torbe s AliExpressa +1 Šalica u obliku torbe s AliExpressa

Tako dobra tegla s AliExpressa u kojoj cvijeće izgleda poput frizure Vaza s AliExpressa u obliku glave Vaza s AliExpressa u obliku glave Vaza s AliExpressa u obliku glave +5 Vaza s AliExpressa u obliku glave

Keramička šalica od 300 ml idealan je izbor za ispijanje toplih napitaka – od kave, preko matche do omiljenog biljnog čaja. Zapravo, šalica je toliko lijepa da je ne morate niti iskoristiti – možete je samo staviti na neko istaknuto mjesto u kuhinji i uživati u prizoru.

Šalica s valovitim rubom i motivom trešnje ima sveukupnu širinu od 14.5 centimetara i visinu od 8 centimetara. Prodaje se preko AliExpressa po cijeni od 5,40 eura, odnosno nekadašnjih 40 kuna.

Ručno obojena šalica s motivom trešnje s AliExpressa - 2 Uljepšat će bilo koji doručak (Foto: AliExpress)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju