Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posao & obitelj

3 skrivene blagodati limuna

29-06-2011 Piše In Magazin
komentari

Zanimljivi trikovi koji se skrivaju u vašem domu mogu biti i više nego korisni. Osim što je vrlo zdrava voćka koja sadrži velike količine vitamina C limun može biti koristan i za mnogo drugih stvari. Doznajte na koje sve načine možete upotrijebiti limunov sok

Boravak u prirodi ugodan je za um i tijelo, ali ponekad male nezgode mogu ga pokvariti. Opekline od koprive nisu rijetka pojava, a posljedice mogu biti poprilično neugodne.

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ana Maslać Plenković i Andrej Plenković Odlične štikle! Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve

Kako bi na prirodan način ublažili peckanje i svrbež pokušajte sami napraviti prirodno sredstvo. Iscijedite sok iz jednog limuna, namočite vatu i obilato namažite opeklinu od koprive. Limunska kiselina će ublažiti peckanje.

No sok od limuna može biti vrlo koristan i za osvježavanje uvele salate. Kada se listovi salate opuste nemojte ih baciti prije nego isprobate ovaj trik. Očišćenu salatu namočite u hladnoj vodi u koju ste dodali sok od polovice limuna te ostavite da tako odstoji oko sat vremena u hladnjaku.

Prije nego listove upotrijebite za salatu ili sendvič dobro ih osušite papirnatim ubrusima i vaša će salata biti ponovno svježa.

>> 7 nepoznatih lica limuna

>> Kako očistiti vjetrobransko staklo od insekata?

Želite li salatu začiniti ukusnim umakom napravite ga sami po vašoj želji. Sastojke poput majoneze, kečap, senfa, limunovog soka ili ocat, raznih začina te marmelade koja će dati slatko slani okus pomiješajte u staklenci i dodajte jednu kockicu leda.

Poklopac zatvorite i dobro protresite. Kockicu leda izvadite žlicom, a umak prelijte po salati i uživajte u ljetnoj zdravoj i svježoj poslasltici.

Više u In Magazinu.