Boravak u prirodi ugodan je za um i tijelo, ali ponekad male nezgode mogu ga pokvariti. Opekline od koprive nisu rijetka pojava, a posljedice mogu biti poprilično neugodne.
Kako bi na prirodan način ublažili peckanje i svrbež pokušajte sami napraviti prirodno sredstvo. Iscijedite sok iz jednog limuna, namočite vatu i obilato namažite opeklinu od koprive. Limunska kiselina će ublažiti peckanje.
No sok od limuna može biti vrlo koristan i za osvježavanje uvele salate. Kada se listovi salate opuste nemojte ih baciti prije nego isprobate ovaj trik. Očišćenu salatu namočite u hladnoj vodi u koju ste dodali sok od polovice limuna te ostavite da tako odstoji oko sat vremena u hladnjaku.
Prije nego listove upotrijebite za salatu ili sendvič dobro ih osušite papirnatim ubrusima i vaša će salata biti ponovno svježa.
>> Kako očistiti vjetrobransko staklo od insekata?
Želite li salatu začiniti ukusnim umakom napravite ga sami po vašoj želji. Sastojke poput majoneze, kečap, senfa, limunovog soka ili ocat, raznih začina te marmelade koja će dati slatko slani okus pomiješajte u staklenci i dodajte jednu kockicu leda.
Poklopac zatvorite i dobro protresite. Kockicu leda izvadite žlicom, a umak prelijte po salati i uživajte u ljetnoj zdravoj i svježoj poslasltici.
Više u In Magazinu.