Mirna Maras i Mario Valentić te njihov dvogodišnji sin Niko, uživali su u obiteljskom hotelu u Petrčanima pokraj Zadra, idealnom za opuštanje mladih obitelji s djecom, baš poput njihove

Tajna hotela za idealni obiteljski odmor zapravo je vrlo jednostavna: riječ je o hotelu koji, uz standardnu hotelsku ponudu, nudi ponajbolji program animacije i brige za djecu, na našoj obali. To i ne čudi jer je 800 kvadratnih metara interijera i eksterijera poređeno upravo sadržajima za djecu svih uzrasta, no i mimo toga, o djeci se vodi računa u ostatku hotelske ponude.

U to su se uvjerili i Mirna Maras i Mario Valentić koji su proveli vikend sa sinčićem Nikom koji se okušao u plivanju.

>> Budite zadovoljne uz Doma TV!

'Konačno se netko sjetio organizirati tečaj plivanja na moru',  izjavila je voditeljica Mirna Maras Valentić i dodala: 'Naš Niko je već bio na tečaju plivanju u Zagrebu, ali ovdje, u hotelu Diadora, uz more, to je nešto posebno!'

Hotel Diadora potuno je prilagođen obiteljima, od izgleda i veličine soba, dječjih igraonica i wellnessa, pa sve do ovakvih inovativnih programa kao što je tečaj plivanja za bebe i mališane do školske dobi.

S plivanjem kod djece treba početi što ranije kako bi se mališani navikli na vodu. Ovaj je tečaj odlično osmišljen jer maleni razvijaju koordinaciju kroz igru, u iznimnom prostoru totalno prilagođenom njihovim potrebama – od dječjih bazena, wellnessa, prostora gdje se mogu vježbati osnove gimnastike. Niko je baš uživao',  rekao je Mario Valentić, osobni trener i glumac.

U ugodnom okruženju obiteljskog hotela Diadora i licenciranih voditelja plivanja plivačkog kluba Acqua Educa mališani lako mogu naučiti plivati. Tečaj je idealan za djecu od 4. mjeseca života do školske dobi, a djeca su podijeljena u homogene grupe po dobi. Tečaj se provodi po posebnom njemačkom programu 'Fred Swim Academy' uz stručno vodstvo licenciranih voditelja plivanja pomoću tehnika koje su razvijene posebno za djecu.

Tečajevi PLIVANJA BEBA od 4. mjeseca života do 1,5 godine
Bebe plivaju s roditeljima u vodi u posebnim obručima 'swimmtrainerima' (crveni obruč). Jedan voditelj plivanja je s roditeljima i bebama u vodi, te animira bebe pokretom, glasom, igračkama i zvižducima prilikom izvođenja vježbe refleksnog odraza nogu 'žaba'. Drugi voditelj plivanja je na 'suhom' i vodi vježbe te ispravlja roditelje. Boravak u vodi traje 25 do 40min i bebe plivaju po posebnom programu, što znači da roditelji slijede upute voditelja.

Tečaj PLIVANJA za MALIŠANE od 1,5 godina do 3. godine
Mališani plivaju s roditeljima u vodi u posebnim obručima 'swimmtrainerima' (crveni i narančasti Fredov obruč). Izvode se vježbice prsnog plivanja. Na svakom satu ponavljaju se stare vježbe i usvajaju 2 nove. Sve vježbice se provode kroz igru i zanimljive priče u kojima mališani aktivno sudjeluju. Boravak u vodi traje između 30 do 40 minuta. Jedan voditelj je s djecom u vodi,drugi voditelj je na 'suhom' i vodi vježbe te ispravlja tehniku djece.

MALA ŠKOLA PLIVANJA za djecu stariju od 3 godine
Mališani plivaju s ili bez roditelja u vodi. Počinjemo s prsnom tehnikom nogu,ruku i koordinacijom disanja. Djeca plivanje započinju u posebnim obručima 'swimmtrainerima', prvo s crvenim, te kroz narančasti i žuti obruč započinju samostalno plivanje pravilnom prsnom tehnikom. Roditelji su u prvim satima u vodi s djecom, ali kada se djeca osjete sigurnima, počnu uživati u vodi, upoznaju voditelje plivanja, prisutnost roditelja nije nužna. Boravak u vodi traje 45 min.

Na kraju tečaja svako dijete dobije DIPLOMU.

Treću epizodu emisije Zadovoljna pogledajte na portalu OYO.hr, a četvrti nastavak s pregršt zanimljivih tema očekuje vas u nedjelju, 25. rujna u 17.40 sati na Doma TV.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju