Princeza Eugenie nije imala samo jednu, već dvije vjenčanice iz snova na dan svog kraljevskog vjenčanja.

Galerija Princeza Eugenie udala se za Jacka Brooksbanka Drugo izdanje princeze Eugenie (Foto: AFP) Vjenčanicu princeze Eugenije dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos +6 Vjenčanica princeze Eugenie (Foto: AFP) - 6

Nakon što je sudbonosno da izrekla u raskošnoj vjenčanici koju su dizajnirali Peter Pilotto i Christopher De Vos, a u kojoj je napravila odvažan potez pokazivanjem ožiljka od operacije na leđima, princeza se za večernji prijem presvukla u svilenu haljinu američkog dizajenera Zaca Posena.

Princeza Eugenie nije imala samo jednu, već dvije vjenčanice iz snova na dan svog kraljevskog vjenčanja

Dizajner je rekao da ga je za večernji izgled kraljevske nevjeste inspirirala ljepota Windsora i okolice. Boja haljine, kaže, dočarava rumenilo engleske ruže, a dodatna inspiracija bila mu je bijela ruža Yorka, koja je suptilno izvezena na ramenima i stražnoj strani haljine.

Kraljica Elizabeta ukras koji je Eugenie nosila u kosi nosi kao broš (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta ukras koji je Eugenie nosila u kosi nosi kao broš (Foto: AFP) Foto: Afp

Princeza Eugenie kosu je ukrasila ukosnicom svoje bake, kraljice Elizabete. Radi se o ukrasu koji se može nositi i kao broš, a izvorno ga je naručio William IV. 1830. godine za kraljicu Adelaide. U vlasništvu je  kraljice Elizabete od 1952. godine i ona ga otada nosi i kao ukras za kosu i kao broš.

Koja vam se vjenčanica princeze Eugenie više sviđa?

glasova:

Dva izdanje princeze Eugenie (Foto: AFP) Dva izdanje princeze Eugenie (Foto: AFP) Foto: Afp

Eugenie je slijedila kraljevsku tradiciju prema kojoj se već nekoliko mladenki presvlačilo u drugu haljinu za večernji prijem. Podsjetimo, Meghan Markle odlučila se za svilenu kreaciju Stelle McCartney koju su krasili visoki ovratnik i otvorena leđa.

Kate Middleton za prijem u Buckinghamskoj palači odjenula se u predivnu satensku haljinu iza koje stoje Sarah Burton.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju