Duran Duran, britanske rock glazbene ikone, vraćaju se u Hrvatsku na premijerni nastup u pulskoj Areni u utorak 30. srpnja 2024.

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, svoj povratak tempiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda i najljepšem koncertnom prostoru kojeg ovaj dio Europe ima. Dvije tisuće godina stari amfiteatar u Puli bit će savršena pozornica na kojoj će Duran Duran podsjetiti na bezvremensku kolekciju hitova i prilika čuti novi album Danse Macabre.

 Bend na najnovijem izdanju predstavlja mračnije melodije, nove pjesme, obrade i posebne verzije njihovih klasika. Uz singl Black Moonlight i naslovnu Danse Macabre, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Måneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda. The Independent ga naziva pravom poslasticom, a The Telegraph piše da je riječ o jako dobroj zabavi.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Više od četiri desetljeća duga karijera, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Holywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame, označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice, a njihova A View To A KIll jedina je tematska pjesma iz filma o Jamesu Bondu koja je dosegnula prvo mjesto US top ljestvice. Od početaka uz istoimeni album Duran Duran, nasljednika Rio, Seven And The Ragged Tiger i Notorious, Big Thing, ili pak Thank You,“Red Carpet Massacre, Paper Gods, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

Povezujući generacije fanova i horde obožavatelja Duran Duran puni najveće stadione dok pjesme i dalje čine obavezan repertoar radijskih postaja. Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, kao glazbene i modne ikone utjecali su na generacije glazbenika i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova uz verzije primjerice Franz Ferdinanda, Korna i Deftonesa, do Courtney Love ili sampliranj The Notorious B.I.G.-a.

Više od četiri desetljeća od početnog ukazanja na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Pula će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su Hungry Like A Wolf, Rio, Wild Boys, Come Undone, Ordinary World, Union Of The Snake, The Reflex, A View To A Kill, Girls On Film, Save A Prayer ili Notorious.

 

Nastup u pulskoj Areni bit će kruna izuzetno koncertno aktivnog razdoblja za Duran Duran, uključujući i rasprodane koncerte u arenama o UK-u, Irskoj, Kanadi i sjevernoj Americi, poput onog na Madison Square Gardenu u New Yorku.

The Telegraph je live nastupe opisao kao dekadentne i bombastične, The Times bendu daje kraljevski status, a Clash kaže da je riječ o prvoklasnoj izvedbi dok The Spectator piše da su Duran Duran nacionalno blago.

Domaća publika, kao i ona iz cijele regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom open air spektaklu 30. srpnja u pulskoj Areni.

Ulaznice za pulski nastup u prodaju kreću u petak 2. veljače u 10 sati. Early bird cijene za parter stajanje su 87 eura, za tribinu sjedenje 119 eura i travu gore stajanje 68 eura.

Grace Jones stiže u Zagreb Glazbena diva Grace Jones priprema veliki ljetni koncert u Zagrebu Gossip prvi put nastupa u Hrvatskoj Gossip prvi put u Hrvatskoj na 16. INmusic festivalu Ed Sheeran Ed Sheeran prvi put dolazi u Hrvatsku, a poznato je i vrijeme i mjesto koncerta Sting Sting ponovno stiže u Hrvatsku, u svibnju će održati koncert u Areni Zagreb

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju