Modni dvojac TWINS, iza kojeg stoje dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac na nadolazećem Bipa FASHION.HR-u predstavit će svoju novu kolekciju.

Revija dizajnera od kojih se očekuje da zaintrigiraju i zagolicaju maštu publike, održat će se u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, u četvrtak 25. listopada, a novi vizuali daju naslutiti da će to biti prava poslastica za sve ljubitelje branda.

Dizajneri koji su svoje stvaranje u posljednjih pet revija posvetili društveno – političkoj tematici koja progovara o životnim uvjetima, stanju u društvu i u čijim je kolekcijama uvijek izražen patriotski izričaj i ovog puta ostaju dosljedni u motivima i inspiraciji.

Nova kolekcija, za koju su inspiraciju pronašli u ideji slobode, hibrid je prošlosti i budućnosti, koja svojom damskom estetikom priziva duh 60-tih godina prošlog stoljeća: razdoblje revolucije, promjena i novog početka.

Kolekcija donosi snažne ženstvene odjevne komade od uskih pencil ili mini suknji do onih punoga kruga, oversize kapute u nekoliko dužina, zimske kostime, odijela i majice sa snažnim porukama o društvu danas.

Kao i u prethodnim kolekcijama TWINSI progovaraju o društvu koje ih okružuje. Kolekciju otvaraju boje hrvatske zastave: crvena, bijela i plava, a izrađena je u potpunosti od jednog materijala – vunenog zimskog štofa.

Jaki statement komadi kao što su zimski kaputi, sakoi i haljine sa zanimljivim konstrukcijskim rješenjima, rezovima i elementima visoke mode, nova su preokupacija ovih mladih dizajnera čiji je cilj predstaviti kolekciju u kojoj modni dizajn može djelovati aktivistički te osvijestiti i educirati publiku o bitnim problemima današnjice.

Uz uobičajenu maestralnu pistu na Zagrebačkom Velesajmu, revije će se održati i u kultnom prostoru Studentskog centra.

U programu će nastupiti: Ivica Skoko, IK Studio, Robert Sever, Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, I-GLE, KLISAB, Branka Donassy, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Unaesthetik, Jelena Holec, Mateyaneira, a velika novost bit će nastup londonske dizajnerice hrvatskog podrijetla Staše Randall, koja će kolekciju svog branda Staša Design prvi put predstaviti u Hrvatskoj.
  Sloboda kao inspiracija nove kolekcije dizajnerskog dvojca TWINS (Foto: PR) - 1 Sloboda kao inspiracija nove kolekcije dizajnerskog dvojca TWINS (Foto: PR) - 1 Foto: PR

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju