Zagrebačka špica definitivno nije mjesto na kojoj viđamo puno modnih eksperimenata. Većina kombinacija ulične mode koje se mogu vidjeti u centru najčešće je vrlo klasična, s naglaskom na eleganciju i ležernost u jednakoj mjeri.

Galerija Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode +3 Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode

Najmanje se eksperimentira s bojom jer Zagrepčanke jako vole neutralniju paletu nijansi, ali povremeno nas pojedine ljubiteljice mode iznenade baš efektnim kombinacijama boja koje se rijetko viđaju.

Šteta jer su uistinu efektne. Primjerice, kombinacija narančaste i plave u kojoj je špicom prošetala naša današnja street style zvijezda dobar je primjer snažnog utjecaja boje na završni dojam.

Ljepotica iz Zagreba u kombinaciji s efektnim bojama Ljepotica iz Zagreba u kombinaciji s efektnim bojama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Nosila je odjeću vrlo klasičnog kroja - dolčevitu i hlače opasane remenom koje bi možda ostale i nezapažene da se radi o kombinaciji npr. crne i bež boje. Daleko od toga da i to ne bi bila lijepa i nosiva kombinacija, ali zasigurno bi bila manje primijećena zbog neupadljivih boja.

Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode (Foto: Profimedia)

Kada želimo efektnije modno izdanje, a nemamo volje igrati se s krojevima i dizajnom, već će i sam odabir upečatljivih boja biti dovoljan da osmislimo kombinaciju koja će svima zapeti za oko.

Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode (Foto: Profimedia)

A baš su efektne: Sedam kombinacija boja koje premalo viđamo Tamnoplava i crvena Tirkizna i ružičasta Crna i narančasta +4 Ružičasta i ljubičasta

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju