Da su dijamanti ženini najbolji prijatelji, pjevala je Marilyn Monroe. S njom bi se složile mnoge slavne dame koje obožavaju nositi ovaj skupocjeni nakit na crvenom tepihu, ali i u privatnom životu. No, veliku ljubav prema jednom drugom dragulju dijele Angelina Jolie i Elizabeth Taylor

Osim što se smatraju jednim od najljepših žena svih vremena te što dijele status glumačkih diva, Elizabeth Taylor i Angelina Jolie imaju još nešto zajedničko.

One su velike obožavateljice smaragda – dragulja čija prekrasna zelena boja laska bojama njihovih očiju.

Elizabeth Taylor i Angelinu Jolie često se smatra najljepšim glumicama svih vremena, a njih dvije dijele i ljubav prema smaragdnom nakitu

Elizabeth Taylor bila je poznata po svojoj ogromnoj i skupocjenoj kolekciji nakita koja je uključivala dijamante, rubine, safire i smaragde. Upravo je nakit od zelenog dragulja u toj kolekciji zauzeo posebno mjesto.

Taylor je često znala vlastiti nakit nositi u filmovima, te je cvjetni broš s dijamantima i smaragdima slavnog brenda Bulgari nosila u kosi u filmu "The V.I.P.s" iz 1963. godine.

No, drugi komad nakita još je poznatiji. Riječ je o ogrlici Bulgari koju joj je tijekom snimanja "Kleopatre" poklonio Richard Burton. Ta ogrlica ubrzo je postala dio seta jer joj je Burton tijekom 1960-ih poklonio još i narukvicu, prsten te naušnice. Taylor je naprosto obožavala ovaj set te ga je nosila sve do svoje smrti.

Elizabeth Taylor velik dio života provela je noseći smaragdni set koji joj je poklonio Richard Burton

Još jedna od rijetkih slavnih dama koja je puno puta nosila smaragdni nakit jest Angelina Jolie. Lijepa glumica često poseže za vrlo minimalističkim i različitim nakitom, no kada se želi posebno istaknuti na crvenom tepihu, onda bira smaragde.

Tako je 2009. godine na dodjeli Oscara nosila predivne viseće smaragdne naušnice i prsten, koje je dizajnirala Lorraine Schwartz. Upravo tada ponovno je pokrenula trend nošenja smaragda te su oni opet postali popularni na crvenom tepihu. No, za razliku od Taylor, Jolie je vjerojatno samo posudila taj skupocjeni set.

Također, koliko obožava smaragde pokazala je kada je započela uspješnu suradnju s dizajnerom nakita Robertom Procopom. Stvorila je vlastitu kolekciju u kojoj je prevladavao smaragdni nakit, a nosila ga je i na crvenom tepihu.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte prekrasan smaragdni nakit koji su nosile Elizabeth Taylor i Angelina Jolie.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju