Dodjela Oscara ima white tie dress code – jedan od najformalnijih i najstrožih dress codeova s vrlo preciznim smjernicama odijevanja. No sudeći prema odjeći na ovogodišnjim Oscarima ne odijevaju se svi prema zadanim uputama.

Galerija Elsa Pataky na Oscarima 2024. - 3 Elsa Pataky na Oscarima 2024. - 4 Elsa Pataky na Oscarima 2024. - 1 +2 Elsa Pataky u odvažnoj haljini na Oscarima 2024.

Muškarci na white tie događanju obično nose odijelo s dvorenim kopčanjem i špic-reverom, bijelu košulju – katkad i prsluk – te svečane lakirane cipele.

Žene se s druge strane potiče da odjenu elegantne svečane haljine s porubom do poda i duge elegantne rukavice.

Billy Eilish u Chanelu na Oscarima 2024. Billy Eilish u Chanelu na Oscarima 2024. (Foto: Afp)

Iako je Billy Eilish, primjerice, izgledala damski na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, odabrala je kombinaciju koja krši ta pravila odijevanja.

Na crvenom tepihu pozirala je u sakou, bijeloj košulji i kariranoj suknji do pola lista s potpisom Chanela.

Justine Triet u prugastom odijelu na Oscarima 2024. Justine Triet u prugastom odijelu na Oscarima 2024. (Foto: Afp)

Preporučenog dress codea nije se pridržavala ni Justine Triet koja je osvojila Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija za Antomiju pada, a koja se kao i obično na crvenom tepihu pojavila u odijelu s hlačama.

Elsa Pataky, pak, nosila je dugu večernju haljinu, no odabrala je odvažnu kreaciju s dubokim dekolteom, izrezima na predjelu struka i otvorenim leđima te tako podigla mnoge obrve.

Elsa Pataky na Oscarima 2024. - 2 Elsa Pataky u odvažnoj haljini na Oscarima 2024. (Foto: Afp)

Mogla je odabrati konzervativniju haljinu, istaknuli su neki komentatori na društvenim mrežama, a njezini obožavatelji istaknuli da Elsa Pataky izgleda fantastično što god nosila.

Elsa Pataky na crvenom tepihu pozirala je uz supruga Chrisa Hemswortha, koji je bio jedan od prezentera nagrada na ovogodišnjim Oscarima.

Je li Elsa Pataky odabrala prikladnu haljinu za Oscare?

glasova:

Je li Elsa Pataky nosila prikladnu haljinu za Oscare? Pogledajte fotografije, pa dajte svoj sud u našoj anketi.

Nakit je spektakl: "Ledeno" oskarovsko izdanje predivne Charlize Theron vjerne Dioru Charlize Theron na Oscarima 2024. Charlize Theron u haljini modne kuće Dior i nakitu draguljarske kuće Boucheron Charlize Theron na Oscarima 2024. +4 Charlize Theron nosila je nakit draguljarske kuće Boucheron na dodjeli Oscara

Izgleda fantastično! Eva Longoria u nepogrešivoj haljini stvorenoj za Oscare Eva Longoria na Oscarima 2024 Margot Robbie u Versace haljini Eva Longoria u haljini Tamare Ralph +4 Sandra Huller u Schiaparelli haljini na Oscarima 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju