Pod geslom 'Izađi na zrak i pobijedi (m)rak', protekli vikend na zagrebačkom Bundeku održana je utrka Europa Donna Zagreb Pink Run.

Drugo izdanje ove humanitarne manifestacije okupilo je nekoliko stotina trkača amatera i profesionalaca, kao i poznatih osoba iz javnog života, koje ni ružno vrijeme i kiša nisu spriječili da svojim dolaskom i sudjelovanjem u utrci daju svoj mali, ali značajni doprinos borbi protiv raka dojke, zloćudne bolesti od koje godišnje u Hrvatskoj oboli preko 2500 žena.

Hvala svima koji su danas, unatoč lošem vremenu, došli podržati udrugu Europa Donna Hrvatska i borbu protiv raka dojke. Posebno hvala svim trkačicama i trkačima koji su istrčali današnju utrku kiši usprkos , izjavila je doc.dr.sc. Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna Hrvatska.

Rak dojke Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke

Slika nije dostupna Vodič za samopregled dojki: Kako napraviti pregled koji vam može spasiti život?

Europa Donna Zagreb Pink Run ujedno je poslužila kao najava ružičastog mjeseca – listopada - koji  je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

Osim same utrke, posjetitelji su mogli uživati u raznolikom edukativno-gastronomsko-zabavnom programu namijenjen svim dobnim uzrastima - od maskota za najmlađe do zagrijavanja za utrku i mjerenje šećera za one nešto starije. Utrku su podržali i poznati Hrvati, poput Josipe Pavičić, grupe Pravila igre i Vlahe Arbulića.

Ružičasta vrpca Što (ne) bismo smjeli reći osobi koja boluje od raka?

Ljiljana Pranjić imala je rak dojke pet puta (Foto: Sandro Sklepić/Zadovoljna.hr) - 1 Ljiljana Pranjić: Priča o pet rakova, hrabrosti, plakanju, glavici luka i – pobjedi

Posljednja rujanska subota bila je ispunjena dobrim vibracijama, pozitivnim raspoloženjem, smijehom i nadom - nadom u bolje sutra, nadom u pronalazak lijeka koji će izliječiti i zaustaviti ovu nažalost, prečestu bolest. Svakim danom malim smo koracima bliže cilju, a ova utrka svakako je doprinijela tome.

Europa Donna Pink Run 2019. Europa Donna Pink Run 2019. (Foto: Zdenko Mlinar i Goran Jakuš)

DAN RUŽIČASTE VRPCE

U subotu 5. listopada obilježit će se i Dan ružičaste vrpce.

Udruga Europa Donna poziva sve koji to žele da im se pridruže na tradicionalnom obilježavanju ovog dana u subotu u 11 sati ispred zagrebačkog HNK odakle će krenuti povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke i one koji se bore s ovom okrutnom bolešću.

Povorka će se kretati Masarykovom ulicom do Cvjetnog trga gdje će udruga imati svoj štand koji možete posjetiti do 14 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju