Pod geslom 'Izađi na zrak i pobijedi (m)rak', protekli vikend na zagrebačkom Bundeku održana je utrka Europa Donna Zagreb Pink Run.

Drugo izdanje ove humanitarne manifestacije okupilo je nekoliko stotina trkača amatera i profesionalaca, kao i poznatih osoba iz javnog života, koje ni ružno vrijeme i kiša nisu spriječili da svojim dolaskom i sudjelovanjem u utrci daju svoj mali, ali značajni doprinos borbi protiv raka dojke, zloćudne bolesti od koje godišnje u Hrvatskoj oboli preko 2500 žena.

Hvala svima koji su danas, unatoč lošem vremenu, došli podržati udrugu Europa Donna Hrvatska i borbu protiv raka dojke. Posebno hvala svim trkačicama i trkačima koji su istrčali današnju utrku kiši usprkos , izjavila je doc.dr.sc. Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna Hrvatska.Europa Donna Zagreb Pink Run ujedno je poslužila kao najava ružičastog mjeseca – listopada - koji  je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

Osim same utrke, posjetitelji su mogli uživati u raznolikom edukativno-gastronomsko-zabavnom programu namijenjen svim dobnim uzrastima - od maskota za najmlađe do zagrijavanja za utrku i mjerenje šećera za one nešto starije. Utrku su podržali i poznati Hrvati, poput Josipe Pavičić, grupe Pravila igre i Vlahe Arbulića.Posljednja rujanska subota bila je ispunjena dobrim vibracijama, pozitivnim raspoloženjem, smijehom i nadom - nadom u bolje sutra, nadom u pronalazak lijeka koji će izliječiti i zaustaviti ovu nažalost, prečestu bolest. Svakim danom malim smo koracima bliže cilju, a ova utrka svakako je doprinijela tome.

Europa Donna Pink Run 2019.
Europa Donna Pink Run 2019. (Foto: Zdenko Mlinar i Goran Jakuš)

DAN RUŽIČASTE VRPCE

U subotu 5. listopada obilježit će se i Dan ružičaste vrpce.

Udruga Europa Donna poziva sve koji to žele da im se pridruže na tradicionalnom obilježavanju ovog dana u subotu u 11 sati ispred zagrebačkog HNK odakle će krenuti povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke i one koji se bore s ovom okrutnom bolešću.

Povorka će se kretati Masarykovom ulicom do Cvjetnog trga gdje će udruga imati svoj štand koji možete posjetiti do 14 sati.