Sinoć se u Liverpoolu održala prva polufinalna večer izbora za najbolju pjesmu Eurovizije. Imali smo priliku vidjeti 15 zanimljivih nastupa, a samo je 10 prošlo dalje u veliku završnicu koja će se održati u subotu.

Među njima je i riječka grupa Let 3 koja je svojim osebujnim karakterom već osvojila javnost.

Osim Mame ŠČ i drugi su nastupi u sebi skrivali dublju poruku. Među njima se posebno istaknula ženska grupa Vesna koja je predstavila Češku sa snažnom pjesmom My Sister‘s Crown.

Glavna poruka njihove pjesme je veličanje sestrinstva i pobijanje one poznate tvrdnje da je žena ženi vuk.

Vesna Nastup češke grupe Vesna na Eurosongu 2023. (Foto: Profimedia)

Naša pjesma je o osnaživanju, svih ljudi, država, nacija i žena posebno. Kroz život vas ljudi i situacije pokušavaju spustiti i prepriječiti vaš put, a naša je poruka o snazi koja je potrebna da ustanemo i nastavimo dalje, rekle su djevojke za ESC Bubble, program koji donosi intervjue s natjecateljima.

Djevojke iz grupe Vesna za svoj prvi nastup u Liverpoolu odjenule su baby ružičaste kostime s potpisom češkog dizajnera Jana Smejkala. Nježni, a istovremeno snažni kostimi spojili su njihovu poruku s etno prizvukom i tako upotpunili izvedbu koja ih je odvela do velikog finala. 

Ružičasta, kao društveno određena ženska boja te duge pletenice koje su služile kao glavno sredstvo njihovog scenskog nastupa, savršeno su se uklopile u poruku da su žene nježna, a tako snažna bića, te da uz međusobnu podršku možemo pomicati planine.

Vesna Nastup češke grupe Vesna na Eurosongu 2023. (Foto: Profimedia)

Ovacije publike! Let 3 nastupom zapalio atmosferu u Liverpoolu Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Mrle u kostimu inspiriranom hrvatsko-slovenskim sukobom oko Piranskog zaljeva +10 Mrle u kostimu Ivice Skoke

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju