Aluminijska folija sastavni je dio mnogih kuhinja i koristimo je u razne svrhe. Ona je tu kad trebamo ispeći ručak u pećnici, zamotati ostatke hrane, zapakirati sendviče za put...

No, slično kao i kad koristimo plastične vrećice ili papirnate ručnike, korištenjem aluminijske folije stvaramo otpad. Zato je bitno aluminijsku foliju racionalno koristiti i reciklirati je kad god to možete učiniti. A to možemo učiniti u puno situacija.

Ipak, dogode se situacije u kojima ponovno korištenje nije moguće. U takvim slučajevima aluminijsku foliju možete prenamijeniti u - spužvicu.

Zgužvate li foliju u kuglicu, možete je, naime, upotrijebiti umjesto spužvice i njome oribati staklene ili keramičke posude. Pazite samo da je ne koristite na posudama s neljepljivim premazima.

Kuglica od aluminijske folije, prema iskustvu onih koji su je isprobali koristiti kao spužvicu, odlično uklanja masnoće i ostatke hrane. Najdraža im je što na taj način izbjegnu nakupljanje hrane u klasičnoj spužvici, koja onda postaje idealno mjesto za nakupljanje bakterija.

Jeste li već isprobali taj trik?

Jeste li već iskoristili aluminijsku foliju na ovaj način?

glasova:

Kuhinjske krpe Najčešća greška koju radimo prilikom pranja kuhinjskih krpa

Staklokeramička ploča za kuhanje Bez ijedne ogrebotine: Kako pravilno i lako očistiti staklokeramičku ploču za kuhanje

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju