Sigurno ste čuli za 'speed dating', ali znate li što je 'speed friending'? Upravo će se jedan ženski speed friending održati 18. rujna u zagrebačkom kafiću Melin u Tkalčićevoj ulici, a ondje možete upoznati novu dobru, a možda i najbolju prijateljicu.

Riječ je o događaju sličnome speed datingu, no umjesto partnera, žene na njemu traže prijateljice te upoznaju druge žena sa sličnim interesima.

Potaknute uspjehom prvog speed friendinga održanog prošle godine, grupa poznanica organizirala je i drugi takav događaj koji će se održati u subotu 18. rujna u kafiću Melin u Zagrebu.

Tu večer su nas preplavile emocije i u tim prekrasnim curama koje su bile s nama pronašle smo motivaciju za buduće evente, ističu organizatorice zagrebačkog Female Speed Friending-a.

Iako je i prije pandemije bio izazov pronaći osobe s kojima možeš provoditi slobodno vrijeme, družiti se, šetati, trenirati, izlaziti, stvarati nova prijateljstva, danas je još teže.

Iako možda već imate puno frendica, garantiram vam da ćete se tu večer nasmijati, napričati, nauživati pozitivne energije, a i isprobati nešto novo, poručuje Valentina.

Osluškujući potrebe društva i uzimajući u obzir činjenicu da smo i same u potrazi za pravim prijateljicama, osmislile smo način na koji ćemo to realizirati. Ideja se već duže vremena kuhala u svakoj pojedinačno, ali zahvaljujući Facebook grupi, entuzijazmu i želji, bacile smo se na posao i započele s kreiranjem Female Speed Friending-a, poručuju.

Druženje je besplatno za sve te je potrebno ispuniti obrazac za prijavu koji će uskoro biti objavljen. Prijava je obavezna jer na temelju tih prijava organizatorice dijele žene u odgovarajuće skupine. Nakon toga ih se okuplja na jednom mjestu te se svakih pet minuta izmjenjuju i međusobno upoznaju.

Najbolje prijateljice 10 životnih situacija zbog kojih dobre prijateljice postaju najbolje

Prijateljice Prava lica prijatelja: Kako je prošla godina dana utjecala na naša prijateljstva?

Tako se u kratko vrijeme može upoznati veći broj žena zajedničkih interesa, s kojima se možda ne biste imali priliku nikada upoznati. Nakon svakog upoznavanja potrebno je dati komentar o osobi s kojom ste upravo razgovarale kako bi se na temelju njih uspješno povezale.

OD JEDNOG DRUŽENJA DO NAJBOLJE PRIJATELJICE

Dakle spajaju se samo one žene koje su si dale visoke/pozitivne komentare. Nekoliko dana poslije eventa sudionice će dobiti podatke mailom te im samo preostaje da se dalje dogovore za druženje i bolje upoznavanje.

Prijateljice Sedam situacija u kojima prijateljica mora biti važnija od partnera

Prvi put kad smo organizirale druženje, vidjele smo da ima potencijala za dalje, pogotovo jer smo okupile žene koje su došle sve s istim ciljem, a to je da upoznaju nekog novog. I to im je odmah u startu bila zajednička točka i interes. 

Nedavno sam kontaktirala jednu sudionicu s tog prvog okupljanja i rekla mi je da je kod nas upoznala svoju najbolju prijateljicu. To je naša misija i razlog zbog kojeg ovo radimo, ističe Valentina Hodak, jedna od organizatorica Female Speed Friending-a.

Isto tako, ugodno su iznenađene brojem pozitivnih komentara koje dobivaju, što na društvenim mrežama, što uživo. Ovaj put očekuju veliki odaziv i imaju u planu napraviti još takvih evenata, čak razmišljaju i o drugim velikim gradovima u Hrvatskoj.

Iako možda već imate puno frendica, garantiram vam da ćete se tu večer nasmijati, napričati, nauživati pozitivne energije, a i isprobati nešto novo, poručuje Valentina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju