Ima li boljeg načina za provođenje prve proljetne nedjelje od razmjene sjemenja i proslavu ljepota prirode u rascvjetanog Botaničkom vrtu u Zagrebu?

Ovog se vikenda na trima zagrebačkim lokacijama održava festival „Urbana džungla“ čija je misija promicanje održivih i odgovornih životnih navika koje će jednako usrećiti i nas i prirodu i biljke koje nas okružuju.

Male promjene na svakodnevnoj razini itekako mogu napraviti razliku i predivnim biljkama na našem planetu omogućiti zdraviji život, a samim time i nama.

Zagrebački Zeleni inkubator zbog toga je ovog prvog proljetnog vikenda, 23. i 24. ožujka, organizirao zanimljive i edukativne radionice i aktivnosti, a ono što nam je posebno zapelo za oko jer je idealno za početak sezona vrtlarenja je razmjena sjemenja koja će se održati u Botaničkom vrtu u nedjelju 24. ožujka od 9 do 15 sati, što znači da će svi zainteresirani imati dovoljno vremena priključiti se ovoj hvalevrijednoj aktivnosti.

Dijeljenje i razmjena biljaka promiču raznolikost i otpornost naše flore, a svim će strastvenim biljkoljupcima i onima koji se to tek spremaju postati zasigurno biti jedan od najdražih i najzanimljivijih trenutaka ovoga tjedna.

Usvojeno znanje moći će se odmah primijeniti pri proljetnoj sadnji

„Urbana džungla“ donosi i mnoštvo drugih aktivnosti poput radionice prirodne kozmetike, veganske kuhinje i bojanja tkanina prirodnim bojama, a moći će se više naučiti i o balkonskim vrtovima i uzgajanju bobičastog voća te saznati kako stvoriti što prikladnije, uspješnije i otpornije manje ili veće vrtove, ali i unutar svoja četiri zida uživati u predivnim i zdravim biljkama.

Program festivala Urbana džungla Program festivala Urbana džungla (Foto: Festival Urbana džungla)

Nakon zanimljive poduke i korisnih informacija stečeno znanje odmah se može primijeniti odabirom sjemenja koje bi se odlično uklopilo u viziju vašeg idealnog vrta, ali ujedno i da je doista primjereno za uvjete koje im možemo ponuditi.

Osim u Botaničkom vrtu, "Urbana džungla" održava se i u Vrtnom centru Flora i u prostorijama Zelenog inkubatora. O cijeni radionica i ostalim informacijama, kao i o programu festivala, detaljnije proučite na službenim stranicama Urbane džungle, a ako u Botanički vrt dođete među prvih stotinu posljetitelja, ulaz će vam biti besplatan. Balkon pun cvijeća 12 balkonskih ljepotica koje vole (i ne vole) sunce Kad se priroda zaigra: 15 najljepših cvjetova na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu +11 Najljepše cvijeće na svijetu

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju