Točnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim grahom i povrćem po želji. Riječ je o jednostavnu i hranjivu obroku prepunom bjelančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osjećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljikohidrata.
Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom te ih kupiti već gotove u trgovini. Grah također možete prethodno skuhati i pohraniti u hladnjaku ili se poslužiti onim iz konzerve.
Sastojci za 2 do 4 osobe:
- 4-6 jaja
- 1 konzerva graha od 400 grama
- 2-4 tortilje
- povrće po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
- U tavi nakratko zagrijte tortilje.
- Ispecite jaja na kajganu na uobičajeni način.
- Kuhani grah začinite solju te s malo kajenskog papra ili čilija i zagrijte na tavi ili u mikrovalnoj pećnici.
- U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni grah i nešto sezonskog povrća poput nasjeckane zelene salate, blanširanog kelja, svježeg kupusa ili nečega sličnog. Zamotajte tortilju u oblik burita.
BONUS SAVJET:
Ovo je osnovni recept koji se može prilagođavati individualnim preferencijama. U tortilju možete dodati i pečenu piletinu, nasjeckane kobasice, naribani sir, karamelizirani luk i slične delikatese. Imajte na umu da će se ovisno o konačnom popisu namirnica mijenjati i cijena krajnjeg ručka.
Isprobajte i ove brzopotezne ideje za ručak:
Dobar tek!