Tko kaže da ne možete kuhati brzo, jeftino i ukusno? Kada ne znate što biste pripremili svojim ukućanima te nemate puno vremena za kulinarska istraživanja – smotajte burrito.

Točnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim grahom i povrćem po želji. Riječ je o jednostavnu i hranjivu obroku prepunom bjelančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osjećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljikohidrata.

Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom te ih kupiti već gotove u trgovini. Grah također možete prethodno skuhati i pohraniti u hladnjaku ili se poslužiti onim iz konzerve.

Sastojci za 2 do 4 osobe:

  • 4-6 jaja
  • 1 konzerva graha od 400 grama
  • 2-4 tortilje
  • povrće po želji
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U tavi nakratko zagrijte tortilje.
  2. Ispecite jaja na kajganu na uobičajeni način.
  3. Kuhani grah začinite solju te s malo kajenskog papra ili čilija i zagrijte na tavi ili u mikrovalnoj pećnici.
  4. U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni grah i nešto sezonskog povrća poput nasjeckane zelene salate, blanširanog kelja, svježeg kupusa ili nečega sličnog. Zamotajte tortilju u oblik burita.

BONUS SAVJET:

Ovo je osnovni recept koji se može prilagođavati individualnim preferencijama. U tortilju možete dodati i pečenu piletinu, nasjeckane kobasice, naribani sir, karamelizirani luk i slične delikatese. Imajte na umu da će se ovisno o konačnom popisu namirnica mijenjati i cijena krajnjeg ručka.

Isprobajte i ove brzopotezne ideje za ručak:

Pita zeljanica iz tave Još bolji recept: Pita zeljanica iz tave s manje ulja i brže gotova

U kremastu tjesteninu s graškom možete naribati i malo parmezana 300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu

Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju