Tko kaže da ne možete kuhati brzo, jeftino i ukusno? Kada ne znate što biste pripremili svojim ukućanima te nemate puno vremena za kulinarska istraživanja – smotajte burrito.

Točnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim grahom i povrćem po želji. Riječ je o jednostavnu i hranjivu obroku prepunom bjelančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osjećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljikohidrata.

Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom te ih kupiti već gotove u trgovini. Grah također možete prethodno skuhati i pohraniti u hladnjaku ili se poslužiti onim iz konzerve.

Sastojci za 2 do 4 osobe:
4-6 jaja
1 konzerva graha od 400 grama
2-4 tortilje
povrće po želji
sol i papar po želji

Priprema:
1 U tavi nakratko zagrijte tortilje.

2. Ispecite jaja na kajganu na uobičajeni način.

3. Kuhani grah začinite solju te s malo kajenskog papra ili čilija i zagrijte na tavi ili u mikrovalnoj pećnici.

4. U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni grah i nešto sezonskog povrća poput nasjeckane zelene salate, blanširanog kelja, svježeg kupusa ili nečega sličnog. Zamotajte tortilju u oblik burita. Dobar tek!

BONUS SAVJET:
Ovo je osnovni recept koji se može prilagođavati individualnim preferencijama. U tortilju možete dodati i pečenu piletinu, nasjeckane kobasice, naribani sir, karamelizirani luk i slične delikatese. Imajte na umu da će se ovisno o konačnom popisu namirnica mijenjati i cijena krajnjeg ručka.