Američka dramska serija "Firefly Lane" autorice Maggie Friedman stigla je na Netflix 3. veljače. Nastala prema istoimenoj knjizi Kristin Hannah, serija prati život dvije najbolje prijateljice od trenutka njihovog upoznavanja u tinejdžerskim danima.

 

 Kate, vječni introvert, i Tully, najpopularnija cura u školi, upoznaju se 1974. godine i između njih se stvara rađa prijateljstvo koje traje tri desetljeća. Dvije prijateljice zajedno su preživjele sve uspone i padove, ali i životne tragedije koje naposljetku dodatno ojačaju njihovu neraskidivu povezanost.

Priča nas vodi kroz prošlost i potom vraća u sadašnjost u kojoj je Tully slavna voditeljica dnevnog talk showa "The Girlfriend Hour", a Kate kućanica koja se razvodi i želi vratiti na posao.

Uloga Tully pripala je Katherine Heigl, a Kate glumi Sarah Chalke.

Autorica serije željela je prikazati svu kompleksnost ženskih odnosa te dodatno istražiti sve strane majčinstva i prijateljstva, a upravo se to svidjelo glavnim glumicama.

Volim prave ljudske priče koje obuhvaćaju kompletno iskustvo. Ne samo uljepšane verzije života, nego sve tuge, padove, trijumfe i uspjehe, komentirala je Katherine.

Za one koji su možda pročitali knjigu, ali nisu još pogledali seriju bitno je napomenuti kako se zapravo razlikuju u nekoliko važnih i velikih elemenata.

Glazba je važan element ove serije. Pjesme su odabrane pažljivo s ciljem da reflektiraju emociju pojedine scene ili pak bolje dočaraju atmosferu, a često i tematski odgovaraju onome kroz što likovi prolaze. Svaka epizoda serije nosi naslov neke poznate pjesme poput "Hello Yellow Brick Road" od Beatlesa ili "Sweet Child O’ Mine" grupe Guns N’ Roses.

Slika nije dostupna Svi pričaju o njemu! 10 zanimljivosti o ljepotanu iz "Bridgertona" i kandidatu za novog Jamesa Bonda

Slika nije dostupna Potvrđeno je: Stiže druga sezona serije Bridgerton

Kostimografija je očekivano prilagođena činjenici da je radnja serije smještena u nekoliko različitih vremenskih perioda. Posebno bi se mogla svidjeti ljubiteljicama vintage komada iz 70-ih i 80-ih.

Ideja serije koja se proteže kroz nekoliko desetljeća bila mi je privlačna jer volim projekte koji su izazovni i znala sam da će ovo biti jedan od njih. Sedamdesete su bile zabavne, a osamdesete su fantastično desetljeće za kostimografe. Bila sam uzbuđena zato što sam dobila priliku pokazati svoje vještine, ispričala je kostimografkinja Allisa Swanson.

Serija "Fifrefly Lane" u ovom trenutku vrlo je popularna i u Hrvatskoj pa je tako s prvog mjesta gledanosti na Netflixu svrgnula "Bridgerton".

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju