Na svim službenim portretima princeze Diane i princa Charlesa, prijestolonasljednik britanske krune viši je od svoje drage. Prava istina glasi da su Diana i Charles bili otprilike iste visine, odnosno imali oko 178 centimetara

Galerija Princeza Diana i princ Charles - 1 Princeza Diana i princ Charles - 4 Princeza Diana i princ Charles - 3 +0 Princeza Diana i princ Charles - 2
Kako bi stvorili iluziju fizičke nadmenosti princa Charlesa nad Dianom, kraljevski fotografi snimali su prijestolonasljednika na povišenjima.

Charles je kod službenih portreta uvijek stajao na stepenici više, a kada to nije bilo moguće, Diana je sjedila ili bila u pogrbljenom položaju.

Princeza Diana u Serpentinskoj galeriji 29. lipnja 1994. godine Princeza Diana: Haljina koja je uvela novu moćnu modnu kategoriju

Zbog ovog vizualnog trika mnogi i danas misle kako je Charles bio viši od Diane. Prava istina glasi da su oboje imali oko 178 centimetara. Štoviše, s natapiranom frizurom i štiklama, princeza je bila za glavu viša od svojeg supruga.

Ta se istina nije mogla sakriti od osoba s kojima se par susretao uživo, ali u novinama i drugim medijima marketinški stratezi trudili su se projicirati sliku Charlesove fizičke nadmoći.

Slika nije dostupna "Neposlušna" Margareta: Buran ljubavni život buntovnice koja se okrenula protiv princeze Diane

Mnogi to smatraju neprimjerenim seksističkim potezom koji šalje poruku da su muškarci manje muževniji ako su niži od svojih partnerica, što je pogrešno.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte koliko je zapravo bila visoka princeza Diana u odnosu na princa od Walesa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju