Maison Francis Kurkdjian, jedan od najluksuznijih niche brendova predstavlja novu mirisnu kreaciju pod nazivom 724.

Francis Kurkdjian je putovao svijetom, vješajući svoj šešir tjednima ili godinama na četiri strane svijeta. Njegovo putovanje započelo je u Parizu kada je prijestolnicu učinio svojim posvojenim domom nakon što je završio školu u svom rodnom predgrađu.

Sveobuhvatna ambicija natjerala je Francisa Kurkdjiana da predloži olfaktornu garderobu za 24 sata mirisnog života, sedam dana u tjednu.

Ta je ambicija živjeti u harmoniji s gradom, uhvatiti njegovu posebnost kako bi izvukli samu njegovu bit i crpili inspiraciju za ponuditi mirisne priče svijetu. Francis Kurkdjian odlučno je povezan sa svojom erom, što jasno ilustriraju njegovi mirisi Gentle Fluidity i l’Homme À la rose.

On je također u osnovi urban, njegovi korijeni čvrsto su usađeni u gradu. Osjetiti miris i osjetiti energiju koju oslobađaju veliki gradovi, posebno New York, njegov dom daleko od kuće, bio je njegov cilj kada je stvarao 724. Ova blistava, živahna i ugodno zarazna parfemska voda poziva vas da živite u harmoniji s gradom.

Novi parfem Francisa Kurkdjiana - 4 Novi parfem Francisa Kurkdjiana inspiriran je velikim gradovima i trapericama (Foto: PR)

U Dubravkinom putu, u prekrasnom ambijentu predstavljen je novi 724 miris koji nudi potpuno apstraktnu olfaktornu temu sastavljenu od nijansi bijele čije se teksture preklapaju u energičnom, tekućem ritmu. U gornjim notama osjeća se svjež, nedefiniran urbani akord.

Osjećaj je to čiste, energizirajuće svježine poput one koja izvire iz njujorških praonica rublja u zoru dana, formiranog od bergamota iz Italije i okomitosti aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim aspektima.

U srcu ove vertikalne arhitekture leži prozračna aura koju prenosi buket cvijeća strukturiran jasminom absolute iz Egipta, slatkim graškom i pajasminom. U baznim notama, ovaj svemir bjeline prepušta se opojnom, utješnom osjećaju zahvaljujući akordu sandalovine i bijelog mošusa.

Francis Kurkdjian suvremeni je parfumer koji je ponosan na svoje pariške korijene i, općenito govoreći, na svoju naklonost velikim gradovima u stalnom pokretu koji pokreću inspirativne ljudske odnose tako pogodne za kreativnost. Urbani pejzaži i njihova okolna arhitektura otvoreno su utjecali na grafičku estetiku 724 eau de parfuma.

Chanel No. 5 je postao i modna inspiracija Koji su to najpopularniji parfemi svih vremena po izboru Francuskinja?

Jedinstvena plava nijansa, koju je parfumer nazvao urbano plava, suptilno spaja cementno sivu nijansu zgrada s plavom traperica, vrhunskim univerzalnim odjevnim predmetom i simbolom modernog življenja. Isklesano pismo imena mirisa, 724, oponaša digitalni tisak.

Novi parfem Francisa Kurkdjiana - 3 Novi parfem Francisa Kurkdjiana inspiriran je velikim zgradama i trapericama (Foto: PR)  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju