Frizura je mnogim ženama jedna od najvažnijih stavki kada je riječ o fizičkom izgledu, neke su vjerne istoj frizuri godinama, a druge vole eksperimentirati i isprobavati različite stilove. Jedna od najvećih promjena koju možemo napraviti s kosom jest ošišati se nakratko.

Galerija

I slavne žene pomno paze na svoje frizure, naročito kada se pojavljuju na crvenom tepihu. Duža kosa najčešći je izbor, ali neke glumice i pjevačice odvažile su se isprobati i kratku kosu te pokazale da im takva frizura pristaje i ljepše od duge.

Kratka kosa ima prednosti kao što su lakše održavanje i bolji osjećaj naročito po ljetnim vrućinama, a može i otvoriti i "osloboditi" lice te istaknuti ono najljepše na njemu. Naravno, za kratku kosu treba imati i laskavi oblik lica jer ona puno više otkriva od duge kose.

Rez se isplatio: Slavne žene koje su se preporodile kad su skratile kosu

A slavne dame koje smo izdvojili u fotogaleriji na početku teksta nisu pogriješile kada su se ošišale. Neke od njih u međuvremenu su opet pustile kosu, ali njihove kratke frizure sigurno će ostati zapamćene. Možda vas tih deset slavnih ljepotica s kratkom kosom inspirira da i vi promijenite frizuru, a na kakvu god se promjenu odlučili, najvažnije je da se vama sviđa i da se s njom osjećate dobro.

Zoe Kravitz
Zoe Kravitz (Foto: Getty Images)