Sastojci:
Banane
Čokolada (70% kakaa)
Maslac od kikirikija glatki
Mrvljeni lješnjaci
>> Jednim trikom do jestivih čašica od čokolade
Priprema:
Bananu ogulite, ravno odrežite krajeve i prepolovite je na pola, a sredinu izdubite rezačem za jabuku. Rastopite čokoladu i dok je još topla banane umočite u čokoladu do polovice.
Lješnjake smrvite u komadiće i stavite ih na tanjur. Dok je čokolada još topla bananu nježno uvaljajte u lješnjake ili ako vam je lakše lješnjake posipajte po čokoladi.
Maslac od kikirikija stavite u špricu za kolače ili vrećicu za ukrašavanje. Napunite banane smjesom do vrha i po želji ukrasite. Slasticu stavite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne.
Savjet:
- Banane vrlo brzo promijene boju zato ih konzumirajte odmah ili ih namočite u sok od limuna.
- Želi te li jaču aromu lješnjaka kratko ih popržite na tavi.
Volite li brze recepte koji ne zahtijevaju puno vremena i prakse isprobajte ova jela:
>> Lagana tjestenina na kojoj će vam tijelo biti zahvalno
>> Hranjiva frittata: Obrok od 480 kalorija gotov za pola sata