CRVENI UMAK
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani crveni luk. Dodajte pelate, sol, papar i pirjajte dok se pelati ne raspadnu. Ubacite sitno sjeckani češnjak, usitnjenu chilli papriku, šećer, mliječni namaz i sitno kosani peršin te sve zajedno dobro promiješajte.
>> Zadovoljna za vas: Božanstvena torta od bijele čokolade
>> Meso i povrće: Lagani obrok za tople dane
>> Zadovoljna za vas: Waldorfska salata idealna za 'babinjak'
BIJELI UMAK
U zagrijano kiselo vrhnje dodajte sirni namaz sa začinskim travama, sitno sjeckani češnjak, svježi sitno sjeckani kopar, sol, papar i sve zajedno kratko dinstajte i promiješajte.
Ugasite vatru i nakon par minuta kad se umak malo ohladi dodajte tekući jogurt.
Poslužite uz tortilja čips i uživajte.
Evo zašto Ana tako dobro kuha!
Obitelj i prijatelji koji uživaju u slasnim zalogajima i ljubav prema kuhanju ono je što 'tjera' Anu da svakodnevno osmišljava jela i pronalazi nove načine kako zadovoljiti gladna nepca željna novih okusa.
Prva je na popisu pomagača svojih prijateljica koje se često nađu u dilemi te ne znaju što ili kako skuhati. Ana ima odgovor na sve, a ono što se na prvi pogled čini nemogućim za izvesti u njezinoj kuhinji uskoro postaje privlačan i ukusan obrok na tanjuru.
Bez obzira ima li pred sobom nekoliko namirnica ili unaprijed osmišljen recept za pravu deliciju ono što vas očekuje je zgodan recept koji će mnoge od vas spasiti u trenucima kada nenajavljeni gosti kucaju na vrata ili jednostavno želite ukusan zalogaj, a na pripremu ne želite utrošiti previše vremena.
Više na Kuhari.com.