Biljke uljepšavaju baš svaku prostoriju u kojoj se nalaze, a posebno će podignuti dnevnu sobu koju većinu smatraju srcem doma. Prije nego što se upustite u dekoriranje ove prostorije, informirajte se o njihovim potrebama i karakteristikama.

Galerija

I dok neke biljke poput sanseverije mogu preživjeti i na jarkom suncu i u velikom mraku, druge trebaju određene uvjete da bi zdrave dočekale proljeće i ljeto. Upravo zato, biljke koje trebaju sunca postavite uz prozore i vrata koji propuštaju prirodnu svjetlost.

Biljke možete staviti na prozorsku dasku u efektne posude, u viseće košare, na stolove i stolice, na police za knjige...zapravo gdje god poželite. Visoko kućno bilje može poslužiti i kao prirodna pregrada dnevne sobe od, primjerice, kuhinje ili blagovaonice.

Ne samo da biljke opuštaju od stresa i anksioznosti već neke imaju sposobnost filtriranja zraka od prašine, dima, pa čak i plijesni.

Kako sve možete iskoristiti svoje kućne biljke za ukrašavanje dnevne sobe (i doma), inspirirajte se u našoj fotogaleriji.

Kućno bilje je najljepši ukras doma i dnevne sobe - 6
Biljke možete staviti i na police na zidove dnevne sobe (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju