Jedno od omiljenih ljetnih pića, ledeni čaj, ove je godine dobio svoju najraskošniju verziju – od prirodnih čajeva i s dodacima voća te začina osvježava kao nikada do sada

Domaći ledeni čajevi ponovno su sve popularniji, a nama najdraže verzije trenutačno nudi caffe bar Leone na zagrebačkom Kvaternikovu trgu.

Domaće ledene čajeve radimo "cold brewed" metodom s prirodnim čajevima iz Spice storea Harissa – objašnjava nam pripremu Marijan Maglić, vlasnik i voditelj caffe bara Leone te dodaje:

Određenu mjericu čaja stavljamo u bokale s hladnom vodom, zatim ih spremamo na minimalno 2 sata u hladnjak da se infuziraju, a neke ostavljamo i preko noći. Serviraju se s ledom, svježim začinima i voćem.

Caffe bar Leone nudi tri neodoljiva ljetna okusa ledenoga čaja koji su jednako ukusni, koliko su i zdravi.

Autor ovog popularnog ljetnog napitka tvrdi kako domaći ledeni čajevi nisu samo osvježavajući napici – čiste tijelo od toksina i štetnih tvari te razbuđuju, što se posebno odnosi na jedan od triju trenutačno najpopularnijih okusa.
A to je "Cool Mint" koji se sastoji od limunske trave, paprene metvice, komadića jabuke te slatkog korijena što daje odličan balans slatkoće i svježine.

U ponudi je još i "Grandmas Garden" u kojem će nam bobice bazge, cvijet hibiskusa, komadići jabuke, crni ribiz, komadići sušene jagode i maline, lišće jagode pobuditi sjećanja na šarene bakine vrtove što pamtimo iz djetinjstva te "Orange Grapefruit Mint" - rooibos čaj, komadići naranče, metvica, aroma, cvjetovi naranče, šafranika, sa savršenim omjerom slatkoće rooibos čaja te svježine mente i kiselosti citrusa. 

KAKO NAPRAVITI OSVJEŽAVAJUĆI DOMAĆI LEDENI ČAJ:

1. Na litreni bokal stavimo pet čajnih žličica odabrane vrste čaja.

2. Ovisno o vrsti čaja stavljamo svježu mentu, limun, naranču ili grejp (citrusi narezani na ploškice) i stavlja 3.

3. Čaje se hladi nekoliko sati u hladnjaku i servira se s kockicama leda, svježim začinima i citrusima. 
 

 

A post shared by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju