Vjerojatno niste ni svjesni grešaka koje radite prilikom odlaska na WC. One nisu bezazlene i mogu uzrokovati zdravstvene probleme

1. Predugo sjedimo
Često se dogodi da imamo potrebu obaviti veliku nuždu, ali to ne ide tako 'glatko'. Zbog toga dugo sjedimo na WC školjki i naprežemo se, a to je velika greška jer tako potičemo razvoj hemoroida.

Ako imate problema s obavljanjem velike nužde nemojte bespotrebno sjediti u iščekivanju nego ustanite, malo prošećite po domu jer ćete tako brže natjerati probavni sustav da proradi.

Kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura i uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.

2. Previše se brišemo
U ovom slučaju manje je uistinu više. Toaletni papir iritira perianalnu kožu, a to dovodi do svrbeža i upale. Dovoljno je obrisati se jednom ili dva puta, a ako vam je potrebno više to znači da vjerojatno niste do kraja ispraznili probavni sustav. Birajte mekani toaletni papir bez dodanih mirisa i parfema jer oni manje iritiraju kožu.

3. Brišemo se u krivom smjeru
Mnoge žene nesvjesno rade ovu grešku nakon mokrenja i brišu se od natrag prema naprijed. Na taj način prenose bakterije s rektuma prema mokraćnoj cijevi.

Za razliku od muškaraca, kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura i uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju