Postoje kolači koji nas jednim zalogajem vrate u kuhinju našeg djetinjstva. Ovi prhki, mirisni roščići rade se po starom receptu iz mamine kuharice, onako kako su se nekad pripremali – jednostavno, s puno ljubavi i sastojcima koje smo uvijek imali kod kuće, a opasno konkuriraju omiljenim vanilin kiflicama.
U posudu stavite brašno, dodajte margarin, šećer, prašak za puding, žumanjke i mlijeko. Mikserom s nastavcima za tijesto zamijesite glatko, mekano tijesto.
Od tijesta oblikujte valjak promjera oko 2 cm pa ga režite na komade debljine otprilike 1 cm. Svaki komad lagano oblikujte u mali roščić.
Lim obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 °C. Roščiće slažite na lim ostavljajući malo razmaka među njima. Pecite oko 12 minuta.
Nakon pečenja ostavite ih nekoliko minuta u limu da se prohlade. Još tople pospite mješavinom šećera u prahu i vanilin šećera koju ste prethodno prosijali.