Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvara izvođačica koja prvi put dolazi u Zagreb. Riječ je o svjetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorici Hindi Zahri, koja će održati koncert u Tvornici 27. rujna 2019.

Pjevačica baršunastog glasa dobitnica je prestižne nagrade “Constantin” i “Victoires de la Musique”. Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju.

Nakon izdavanja albuma “Homeland”, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je višpe od 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine - uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš, posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Hindi Zahri objašnjava ovaj poduhvat kao “bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu”.

Kritičari kažu da u “glazbenoj zgradi svog djetinjstva Hindi poznaje svaki kat”. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, kao glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone svojom strašću i energijom.

Njezine pjesme sadrže u svojoj biti nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku oceana i svemiru, krećući se putanjom različitih glazbenih stilova koji se međusobno isprepliću. Pjesme s albuma avanturistička su putovanja duha, prožeta melankolijom koja se miješa s ekstazom u njezinu glasu.

Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona koncertnog serijala Musicology, koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno-festivalskog iskustva. Tako posjetitelji koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda koje obično nastupaju u većim prostorima.

Na ovaj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim dvoranama i na festivalima. Prva godina koncertnog serijala koju su obilježili rasprodani koncerti glazbenih virtuoza, intimna atmosfera kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, odlično je primljena kod zagrebačke publike.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju