Baš kao što nam zvijezde mogu reći kakvi nam ljubavni partneri najbolje odgovaraju, isto tako otkrivaju i koji su kućni ljubimci idealni za koji horoskopski znak. U društvu koje će životinje najviše uživati Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav i drugi znakovi doznajte u nastavku teksta


Ovan

Ovnovima nikad nije dosadno i rijetko kad odmaraju. Uvijek su puni energije i entuzijazma te teže životu punom avantura. Njihova energičnost nema granica, a takav bi trebao biti i njihov idealan kućni ljubimac.

Energični pas srednje veličine bit će vrlo sretan kada ide s vama na dugo pješačenje ili na trčanje kako biste se oboje dobro 'ispucali'.

Bik
Ovisni i tvrdoglavi po prirodi, bikovi se vole priviti uz nekoga. Zlatni retriver, labrador i druge vrste izuzetno druželjubivih i vjernih pasa zadovoljit će bikovu potrebu za vjernim pratiteljem.

Savršen izbor bit će i mačka koja se voli maziti, poput škotske vrste fold koja će svu svoju pažnju usmjeriti na vlasnika. Mačke su također idealan izbor za bikove jer ne traže puno brige.

Ovan će najviše uživati u društvu energičnog psa, Lav u društvu grandiozne mačke, a Vodenjak u društvu glodavca ili papige

Blizanci
Dovitljivim i oštroumnim blizancima intelektualni razgovori i stimulirajući zadaci igraju važnu ulogu. Uvijek su u potrazi za uzbuđenjem. Ovaj znak voli inteligentne izazove pa će tako idealan ljubimac biti životinja koju može naučiti govoriti - papiga.

Ona će blizancu donijeti uzbuđenje i izazov. Sijamske mačke također su idealne za blizance. Brzo razmišljaju, a dobro ih je nabaviti u paru kako bi se međusobno zabavljale.

Rak
Kućni tipovi po prirodi, rakovi su vrlo osjećajni. Ćudljivi i emocionalni rak voli se brinuti za druge. Zbog toga će ga oduševiti slatki mali hrčak ili zamorac. Rak će znati udovoljiti ovom sitnom delikatnom biću i obasipat će ga s gomilom ljubavi i pažnje.

Lav
Strastveni lavovi vole biti u centru pažnje te vole izdvojiti novac na skuplje stvari. Zato traže i ljubimca koji će upotpuniti njihovu potrebu da budu 'glavni'.

A to će sigurno biti ako izaberu dugodlaku veću mačku s kojom će se i dobro razumjeti jer lav pripada porodici velikih mačaka. Lav voli i da mu je uvijek zabavno pa će dobar izbor biti i pas srednje veličine poput koker-španijela, naročito ako ga nauči pokoji trik.

Djevica
Za pedantnu djevicu ljubimci koji stvaraju nered u kući nisu najbolji izbor. Vole društvo, ali ne po cijenu vlastite udobnosti. Najbolji krzneni sustanar bit će pas koji ne traži puno održavanja (dakle, duga dlaka ne dolazi u obzir).

Ili ribice koje ne traže puno brige, a unatoč predrasudama, mogu biti itekako dobro društvo. Pričajte im jer one reagiraju na vaš glas.

Vaga
Vage su veliki estete i vole sve lijepo, pa tako žele i da njihov ljubimac bude naočit i, koliko je to moguće, uredan. Prelijepa perzijska mačka ili preslatki koker-španijel bit će savršen izbor.

Ribe su najveći sanjari zodijaka koji se vole stisnuti uz nekoga. Zbog toga će najviše uživati u društvu kunića ili zečića kojeg će priviti uz sebe i maziti ga

Škorpion
Ovaj moćni znak voli održati dozu mističnosti. Ispod mirne vanjštine škorpiona krije se vrlo strastvena osoba.

Pametne, kraljevske mace ili grandiozni psi jednako će mu odgovarati, primjerice sijamska mačka ili doga. Najhrabriji škorpioni najviše će pak uživati u društvu reptila.

Strijelac
Spontani i slobodoumni strijelac često se u zadnji tren odluči otputovati negdje ili otići u avanturu u prirodi, zbog čega mu treba ljubimac koji ne traži puno brige.

Kornjača ili ribica bit će idealan izbor. Ako pak želi ljubimca kojeg će voditi sa sobom na svoje putešestvije, idealan suputnik bit će pas.

Jarac
Jarčevi vole puno i naporno raditi i nikada im nije teško uložiti dodatan trud kako bi došli do svog cilja. Sami su vrlo nezavisni pa traže i takvog ljubimca.

Zato pas i nije idealna opcija za njih, ali grandiozna perzijska mačka mogla biti. Ona će biti jarčev ponos.

Vodenjak
Pomalo ekscentričan, vodenjak voli neobične ljubimce, poput reptila, glodavaca i egzotičnih papiga. Samo imajte na umu da uvijek imate nekoga na koga možete računati da će se pobrinuti za ljubimca dok ste odsutni od kuće.

Ribe
Ribe su najveći sanjari zodijaka, nepopravljivi romantičari koji se vole stisnuti uz nekoga. Zbog toga će najviše uživati u društvu preslatkog kunića ili zečića kojeg će priviti uz sebe i maziti ga.

Dobar izbor bit će i maca koja će ih svojim toplim krznom grijati tijekom hladnih zimskih noći. No u obzir dolazi i potpuno drugačija životinja, ribica, iz očitog razloga.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju