Stilovi roditeljstva se razlikuju, ali mogli bismo reći da su oni gotovo uvijek odraz karaktera oba roditelja. Neke roditelje karakterizira snažna kompatibilnost, a neki se pak ne mogu složiti oko načina na koji žele odgajati svoju djecu.

Ljubavni odnos je kompliciran sam po sebi, a kad u život dođu klinci, prepirke postanu još češće. Primjerice, neki roditelji su skloniji kažnjavanju, a drugi su malo popustljiviji. Neki smatraju da djeca trebaju sama donositi životne odluke, a drugi ih vole malo više usmjeriti.

Ako pitamo astrologiju, u svijetu roditeljstva postoje četiri horoskopska para koji su najsložniji roditelji.

Kod njih nema previše rasprave oko načina odgoja i u njihovom braku nikad nećete čuti pitaj mamu ili pitaj tatu. Oni sve odluke donose jednoglasno, a u roditeljstvu baš uživaju.

U nastavku provjerite jeste li među njima.

1. Škorpion i vaga

Ovaj roditeljski par stvara najbolji primjer svojoj djeci. Tradicionalni su po pitanju temeljnih životnih vrijednosti i brzo će se složiti da je najvažnije pokazati veliku ljubav, poštenje, razumijevanje i odricanje.

Oni će se rijetko posvađati pred svojom djecom, a u slučaju da im se to i omakne, organizirat će obiteljski razgovor u kojem će djetetu pojasniti o čemu se radi. Oni sebe ne ističu kao dominantne uloge u domu, nego pokušavaju napraviti timsku atmosferu u kojem svako dijete može bez straha graditi sebe.

Iako škorpioni imaju čvršći stav od vaga, ova kombinacija osobina čini odličan stav u kojemu je kompromis glavni obiteljski moto.

2. Rak i blizanac

Rak je u ulozi roditelja ostvario svoj životni cilj. Rakovi su brižni i pažljivi roditelji. Možda malo glasniji i emotivniji, ali imaju tu sposobnost da se stave u kožu svog djeteta i analiziraju njegove osjećaje. Blizanci su perfekcionisti koji teže obiteljskoj harmoniji, a istovremeno su čvrsti i pravedni. Ova kombinacija je svršena za odgoj djece jer im zajedničkim snagama pokazuju da obitelj najsigurnije mjesto na svijetu.

Djeca rakova i blizanaca naučit će kako vladati svojim emocijama, a balans u njihovom odnosu klincima će biti primjer međusobnog poštovanja.

3. Bik i jarac

Bik je predani roditelj koji će se maksimalno posvetiti svome djetetu. Osobe rođene u ovom znaku cijeli život rade kako bi svojoj djeci pružile sve što im je potrebno. U tom predanom roditeljstvu ponekad znaju zanemariti sebe. Baš zato su odlična kombinacija s jarcem, koji sebe zna staviti na prvo mjesto.

Jarci su podosta tvrdoglavi, ali uvjerljivi pa će se roditelj bik lako složiti s partnerom jarcem. Jarac će inicirati samostalno roditeljsko vrijeme jer smatra da roditelji moraju napuniti baterije kako bi klincima mogli biti najbolje verzije sebe. Bik i jarac se lako dogovore oko svega, a djeca to osjete i razvijaju se u samopouzdane ljude.

4. Strijelac i lav

Lavovi su snažni lideri koji uvijek imaju potrebu za dominacijom. Ta osobina ne utječe dobro na druge ljude, a strijelac je jedan od rijetkih znakova koji s njima znaju izaći na kraj. Oni si međusobno pomažu kako bi izvukli najbolje iz sebe i zato čine savršen roditeljski par.

Jarčica Catherine Middleton sa sinom Louisom Red, rad i disciplina: Koji su horoskopski znakovi najstrože majke?

Neki horoskopski znakovi bolji su u raspravama od drugih Drugi nemaju šanse: Tri horoskopska znaka koja baš uvijek pobjeđuju u raspravama

Djecu će odgajati na nešto opušteniji način, a vrlo im je važno da ne sjede doma, nego da često organiziraju razne aktivnosti sa svojom djecom. Ovaj par klincima će usaditi radne navike, želju za uspjehom i hrabrost da se upuste u razne životne situacije, iz kojih se može puno toga naučiti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju