Ljubitelji horoskopa često raspravljaju u kompatibilnosti znakova u ljubavnom i romantičnom kontekstu, ali što je s prijateljstvom? Koji to znakovi jednostavno nisu stvoreni za dugoročan prijateljski odnos, po mišljenju astrologa? To saznajte u nastavku.

 

Ovan i rak

Ovan je konfrontacijski nastrojen znak koji nema problema s ulaskom u žustre rasprave, a rak će napraviti sve što može da ih izbjegne. Do problema dolazi u trenutku kada se impulzivni ovan suoči s rakom na razini koja to rakovima jednostavno ne odgovara te ga nenamjerno povrijedi. Rakovi su vrlo oprezni i skloni promišljanju svake situacije, a ovnovi samo žele da se sve odradi što prije. U takvim situacijama dolazi do napetosti koje razdvajaju ova dva znaka.

Scena iz Prijatelja Horoskopski prijatelji koje prve zovemo kad se nešto dogodi

Bik i jarac

Mogu li dva najtvrdoglavija znaka zodijaka biti prijatelji? Mogu, uz jako puno međusobnog razumijevanja. Njihov glavni problem jest to što ne znaju popustiti. Niti jedna niti druga strana neće se povući u raspravi ili priznati da nisu u pravu, nisu spremni na kompromise i vrlo su nefleksibilni. Oba znaka imaju i mnogo kvaliteta koja ih čine savršenim prijateljem za druge znakove - odani su, s obje noge čvrsto stoje na zemlji, na njih se možete osloniti… Ali sličan temperament često ih dovodi do nerješivih sukoba.

Neki ljudi one koje vole uvijek stavljaju na prvo mjesto Tri najnesebičnija horoskopska znaka koja uvijek druge stavljaju na prvo mjesto

Blizanci i bik

Neki se znakovi mogu nositi s tempom zabave koji vole blizanci, ali bik nije jedan od njih. Blizancima nikad ne treba odmor, samo akcija. S druge strane, bik voli zabavu, ali još više voli vrijeme za sebe koje provodi odvojen od svih. Često je u fazama kada mu treba malo mira, a blizanci to ne shvaćaju. Za razliku od temeljitih i pedantnih bikova, blizanci se često ne opterećuju detaljima i mnoge stvari odrađuju onako u prolazu, bez previše posvećivanja zadatku. Takvo ponašanje jako nervira bikove.

Svađa Ova tri horoskopska znaka najviše se vole svađati

Djevica i ovan

Ovan želi sve i želi to odmah, bez razmišljanja i bez obzira na potencijalne posljedice. I glavom kroz zid, ako treba, što je u potpunosti u neskladu sa životnom filozofijom djevice. Nitko toliko ne vodi računa o potencijalnom riziku kao djevica. Ona će si uzeti vremena kako bi sve istražila, napravila analizu i tek onda krenula dalje s pomno isplaniranim potezima. Lako dolazi do sukoba između ova dva znaka, ali problem je u tome što je djevica zlopamtilo i teško jako teško oprašta. Iskoristit će svaku priliku da podsjeti ovna na njegove greške, a ovan to ne podnosi.

Snaha i svekrva A gdje je vaša? Najbolje i najgore svekrve prema horoskopskom znaku

Lav i lav

Lavovi su moćni i karizmatični, a za dvije tako velike osobnosti obično nema mjesta u jednom odnosu. Lavovima je u prirodu da budu glavni, prvi. Lav je vođa i kada se nađe u društvu drugog lava, borba za premoć je neizbježna. Pripadnici ovog znaka jako su kompetitivni, navikli su na pobjede i zato se dobro slažu sa znakovima koji nemaju problema s tim da ostanu u sjeni. Ako ste mislili da će se dva lava međusobno glasno posvađati - pogriješili ste. Jednostavno će se polako udaljiti, a kada se negdje sretnu pozdravit će se tako srdačno da ćete pomisliti kako se nikad ni nisu posvađali.

Mama i kći Astrolozi kažu da su ova tri horoskopska znaka najbolje mame

Vaga i škorpion

Šarmantne i pozitivne vage pravi su društveni leptiri. Imaju velik krug prijatelja i poznanika jer se svi vole družiti s njima. Kako i ne bi kad je u društvu vage uvijek dobro i zabavno, a ako vam pak umjesto zabave treba kvalitetan i dubok razgovor, dobit ćete i to. Gdje je problem, pitate se? U tome što su škorpioni po prirodi vrlo posesivni. Poznato je da su intenzivni kada je u pitanju ljubav, ali ništa manje intenzivni nisu ni po pitanju prijateljstva. Svoju prijateljicu vagu htjet će samo za sebe i teško će se naviknuti na to da moraju njezinu pažnju dijeliti s drugima.

Za žene bikove: Sedam parfema koje ćete poželjeti imati u svom ormariću Giorgio Armani My Way Eau De Parfum Zara Fields at Nightfall - +4 Burberry For Woman

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju