Hrana bogata prehrambenim vlaknima daje duži osjećaj sitosti, snižava razine lošeg kolesterola u krvi, ali i potiče mršavljenje.

Ako želite skinuti nekoliko kilograma, vrijeme je da uključite grahorice i mahunarke u svoju prehranu. Nedavna studija pokazala je da samo jedan obrok – primjerice 150 g graha, graška, slanutka ili leće dnevno može ubrzati proces mršavljenja.

'Grahorice i mahunarke pojačavaju osjećaj sitosti, potiču mršavljenje i smanjuju razine lošeg kolesterola. '

Kanadska studija na čelu s dr. Russellom de Souzom otkrila je da konzumacija ove vrste hrana bogate prehrambenih vlaknima snižava razine lošeg kolesterola za 5 posto te tako smanjuje mogućnost za razvoj srčanih bolesti.

Uz to učinkovito zasićuje te sprječava iznenadne napade gladi koje su u 90 posto slučajeva krive za neuspjeh dijeta.

Grahorice i mahunarke pojačavaju osjećaj sitosti za 31 posto, zbog čega su ispitanici uzimali manje hrane. Iako ispitanici nisu izgubili veliku količinu kilograma, rezultat ukazuje da je riječ o hrani koja pomaže pri mršavljenju , ali i sprječava jo-jo efekt, rekao je dr. de Souz.

U opsežnoj studiji koja je tijekom 24 godina provođena u Americi na 124.086 muškaraca i žena, potvrđeno je da su namirnice bogate vlaknima ključne za održavanje fit figure, a osim povrća u tom će vam cilju pomoći i voće poput jabuka, kruški i šumskih bobica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju