Mahovina se tradicionalno za Božić koristi kao prirodni ukrasni materijal, uglavnom u izradi jaslica ili adventskih vijenaca. No, podatna i nježna mahovina može se iskoristiti i na puno drugih načina te za izradu raznih unikatnih ukrasa koji će se uklopiti u svaki dom.

Galerija Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 8 Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 4 Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 1 +7 Božićna torta od mahovine

Mahovina je prirodni živi tepih i jedna od najstarijih zemljanih biljaka na planeti. Postoji preko 12.000 različitih vrsta mahovine, a neki znanstvenici tvrde da je zaslužna za čak 30 posto kisika koji se koristi na Zemlji.

Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 7 Borić od kugli izrađenih od mahovine (Foto: Living4media)

Tako jednostavnu, a tako ljupku mahovinu volimo zbog njezine mekoće i mirisa koji nas u trenutku teleportira u prirodu i šumu, ali i zbog njezine svestranosti kada je riječ o tome na kakve se sve načine može iskoristiti pri izradi božićnih dekoracija.

Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 10 Anđeli za bor izrađeni od drva i papira, a za kosu može poslužiti i mahovina (Foto: Living4media)

Mahovina koja raste na kamenu naročito je prikladna za razne ukrase i aranžmane, stolne i zidne, jer je lako savitljiva te čista i pogodna i za sušenje. Ideje kako mahovinu iskoristiti za malo drugačije božićne ukrase pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Gola grana ukrašena lampicama - 7 Božićni ugođaj: Gola grana ukrašena lampicama može biti tako lijepi ukras doma

Nas su osvojile kuglice za jelku ukrašene mahovinom i prirodnom špagom, kao i borić izrađen od kugli od mahovine, a kako li je tek slatka torbica od mahovine, imele i betlehemske zvijezde – uz malo mašte i vještine i vi možete izraditi unikatni ukras koji će Božić učiniti posebnim i još ljepšim.

Ukrasite dom božićnim dekoracijama od mahovine - 5 Torbica od mahovine, imele i betlehemske zvijezde (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju