U nastavku pročitajte upute kako ih pripremiti, a na kraju članka postupak pogledajte u videu.
Pisanice u kupusu - sastojci:
- bijela jaja
- lukovina ljubičastog i žutog luka
- lukovina češnjaka
- 1 glavica ljubičastog kupusa
- 4 žlice octa
- 1 velika žlica soli
- najlonke
Pisanice u kupusu - priprema:
- Prvo skuhajte jaja. Dok se jaja kuhaju, ljubičasti kupus narežite na krupne komade i stavite ga kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta. Odmah nakon što kupus zakuha, dodajte ocat i žlicu soli kako biste pojačali boju.
- Pripremite lukovinu. Lukovinu ljubičastog i žutog luka te češnjaka izrežite škarama ili, za brži postupak, stavite u blender. Dobivene mrvice stavite u plitki tanjur ili zdjelu.
- Oblikujte pisanice. Skupite skuhana jaja pa ih prvo namočite u vodu, a zatim stavite u zdjelu s mrvicama od lukovine. Time ćete omogućiti da se lukovina zalijepi za površinu jaja.
- Omotajte jaja. Svako jaje pažljivo omotajte u najlonku kako biste fiksirali lukovinu.
- Obojite jaja. Jaja omotana u najlonku pažljivo stavite u zdjelu s kupusom, tako da budu potpuno prekrivena. Za dodatnu nijansu možete lukovinu dodati u vodu s kupusom i skuhati sve zajedno.
- Ostavite da odstoje. Neka se jaja u zdjeli s kupusom ohlade i upijaju boju najmanje dva sata.
- Na kraju izvadite jaja iz najlonke, skinite lukovinu i premažite ih s malo ulja za dodatni sjaj.
Ako nemate bijela jaja, možete ih jednostavno izbijeliti pomoću naših savjeta, a provjerite i savjete kako da jaja ne popucaju dok ih kuhate.
Pogledajte i naš prijedlog za buket tulipana izrađen od jaja.
Ako tražite ideje za uskrsne kolače, inspirirajte se našim bogatim popisom recepata za Uskrs.
Još ideja za ukrašavanje pisanica možete pronaći u nastavku.