Maštovitog i zanimljivog dizajna, terrazzo je sve popularniji materijal u uređenju interijera. Te izrazito dekorativne točkice mogu se vidjeti u sve više životnih prostora, najčešće u kuhinjama i kupaonicama. Mnogi se odlučuju za terrazzo pločice na podovima, ali taj mozaični uzorak sjajno izgleda i na zidovima te na mjestima kao što je prostor kod umivaonika.

Galerija Kupaonice s terrazzo pločicama - 8 Kupaonice s terrazzo pločicama - 7 Kupaonice s terrazzo pločicama - 5 +9 Terrazzo pločice podići će svaki prostor, pa tako i kupaonicu

Terrazzo je izrazito dekorativan, zanimljiv i izdržljiv kompozitni materijal koji se sastoji od komadića mramora, kvarca, granita, stakla ili drugih prikladnih materijala, zalivenih cementnim i(li) polimernim vezivom.

Kupaonice s terrazzo pločicama - 13 Maštovitog i zanimljivog dizajna, terrazzo je sve popularniji materijal u uređenju interijera (Foto: Living4media)

Koristio se još u venecijanskim kućama u Italiji, odakle taj materijal i potječe, a zbog svoje posebne, rustikalne estetike i danas ima brojne poklonike. Dolazi u raznim kombinacijama boja i veličinama uzoraka pa tako možete birati između svjetlijih i tamnijih pločica.

Kupaonice s terrazzo pločicama - 4 Terrazzo pločice podići će svaki prostor, pa tako i kupaonicu (Foto: Living4media)

Riječ je o dosta luksuznom materijalu koji prati i takva cijena, no ako vam je ta opcija prihvatljiva, s terrazzo pločicama teško da ćete pogriješiti jer su izrazito ugodne oku, dekorativne i dugotrajne.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Samoljepljiva folija na podu? O, da! Petra iz Pule svoju kupaonicu potpuno je preuredila za 150 eura Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 10 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 4 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 3 +7 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 2

Terrazzo pločice podići će svaki prostor, pa tako i kupaonicu, u što se možete uvjeriti u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Kupaonice s terrazzo pločicama - 3 Terrazzo je izrazito dekorativan, zanimljiv i izdržljiv kompozitni materijal (Foto: Living4media)

Kupaonice s terrazzo pločicama - 1 Terrazzo se jako dobro slaže s mramorom jer i sam podsjeća na mramor (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju