Ako pitate Danielu Bobanović iz Rijeke koja joj je najdraža božićna kombinacija boja, bez puno razmišljanja odgovorit će da je to crveno-zlatna. Sva godine paljenjem prve adventske svijeće Daniela počinje ukrašavati i svoj dom, već dugi niz godina u crveno-zlatnoj kombinaciji boja.

Galerija Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 18 Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 2 Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 3 +16 Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji

Te boje najviše su mi vezane za Božić i mada razmišljam o promjeni, kada krene ukrašavanje ja opet završim na istom, kaže nam Daniela Bobanović, po struci diplomirana inženjerka pomorskog prometa. Od proljeća do kasne jeseni njezina zanimacija i velika ljubav su vrt i uređenje dvorišta, o kojima smo i pisali, s pampas travom i hortenzijama kao glavnim zvijezdama, a dolaskom prvih hladnih dana već krene razmišljati o nadolazećim blagdanima i dekoriranju doma.

Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 4 Veliki dio dekoracija koje krase njezin dom Daniela je sama izradila (Foto: Privatne fotografije)

Za neke je možda to i uranjeno božićno ukrašavanje, no ja volim što duže uživati u toj ljepoti i blještavilu, dodaje. Veliki dio dekoracija koje krase njezin dom sama je izradila, a i one koje su kupljene doradi po svom ukusu kako bi dobile pečat osobnosti.

Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 9 I prozori su dobili slatke božićne dekoracije (Foto: Privatne fotografije)

Od jute je izradila mašne i vreće za svetog Nikolu, posprejala ih crvenom i bijelom bojom, a i neke kuglice, zahvaljujući njezinoj kreativnosti i vještim rukama, dobile su novi sjaj.

Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 11 Daniela je od jute izradila mašne i vreće za svetog Nikolu te ih posprejala crvenom i bijelom bojom (Foto: Privatne fotografije)

I dvorište je bajka! Uđite u tako lijepo uređenu kuću medicinske sestre iz okolice Ludbrega Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 12 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 9 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 7 +22 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 5

Kada je u kući sve završeno i okićeno, krećem s ukrašavanjem dvorišta tako da u tom periodu moja kuća liči na radionicu Djeda Božićnjaka. Nakon dekoriranja slijedi pečenje kolača, priprema ukusne hrane, odabir i umotavanje poklona te iščekivanje božićnog jutra.

Božić je najljepši i najveseliji blagdan u godini. Božić je osjećaj, obitelj na okupu, miris kolača, svjetlucanje bora, radost i sreća, opisuje Daniela Bobanović iz Rijeke.

Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 3 Nakon dekoriranja slijedi pečenje kolača i priprema ukusne hrane (Foto: Privatne fotografije)

Božićno uređenje kuće Daniele Bobanović iz Rijeke u crveno-zlatnoj kombinaciji - 1 Veliki dio dekoracija koje krase njezin dom Daniela je sama izradila (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju