Lijepo uređene kuće s toplim ugođajem doma uvijek nas mame da zavirimo u njih, privlače nam pažnju svojim detaljima i svime onime što životni prostor čini domom. Očarala nas je tako i predivna kuća u Oslu puna bjeline i svjetlosti – a tek da vidite dvorište!

 

Skandinavci često u svojim domovima imaju obilje svjetlosti i bjeline kako bi prkosili tmurnom vremenu, uobičajenom za skandinavske zemlje. No kada se pojavi sunce, nebo u Norveškoj postaje čarobno lijepo, sve zablista i bude puno života.

Baš takav ugođaj vlada i u ovoj kući u glavnom gradu Norveške, Oslu, okruženoj prekrasnim dvorištem punim zelenila. Interijer je uređen u elegantnom, a opet domaćem i šarmantnom stilu uz vrlo lijepe antikne komade namještaja, poput ladičara u spavaćoj i stolaca u dnevnoj sobi. Ovaj dom savršen je spoj modernog i starinskog, bjeline i tamnijih predmeta, što se najljepše očituje u spoju kuhinje i dnevnog boravka.

Slika nije dostupna Šarmantan stan u kojem su bijela, siva i boja pijeska stvorile idiličan ugođaj vječnog ljeta

Šarmantni dom Mirjane Svatoš iz Daruvara uređen u shabby chic stilu - 18 Mali shabby chic raj: Kuća u Daruvaru u kojoj svaki detalj ima svoju slatku priču

Kuhinja i dnevni boravak u jednom bio je izbor vlasnika ove kuće, a riječ je o vrlo popularnom trendu kada je riječ o prostornom uređenju stanova i kuća, što i ne čudi s obzirom na to da je vrlo praktičan, moderan, a open space stvara dojam veće kvadrature i prostranosti.

Nama je baš ova kuća jedan od najljepših dokaza da su kuhinja i dnevni boravak u jednom odlična ideja, a u njezinu čarobnom dvorištu rado bismo popili kavu i uživali u ljepoti koja nas okružuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju