Na zagrebačkoj špici viđamo sve više "street style" izdanja u kojima vladaju proljetni odjevni komadi. Izgleda da su se mnogi zasitili robusne zimske odjeće i zaželjeli malo laganijih odjevnih kombinacija. Među komadima koji se iz sezone u sezonu nameću kao modni proljetni vjesnik definitivno su poderane traperice.

Galerija Dramaturginja Tea Matanović na zagrebačkoj špici u poderanim trapericama Dramaturginja Tea Matanović na zagrebačkoj špici u poderanim trapericama Poderane traperice u street style izdanju +3 Sako strogog kroja savršeno se slaže s poderanim trapericama

To je jedan od onih spornih traperica oko kojih još uvijek ne možemo usuglasiti mišljenja. I dok su za jedne modeli s poderanim detaljima fantastični, za druge su jednostavno nenosivi i nepraktični.

Za razliku od klasičnih, poderane traperice nisu prikladne za pojedine prigode u kojima bismo one bez poderotina mogli nositi. Primjerice, na mnogim radnim mjestima kodeks odijevanja ne dozvoljava poderane modele, ali zato su kao stvorene za ležerne dnevne izlaske.

Sezona poderanih traperica službeno je otvorena na zagrebačkoj špici, a u njima je centrom grada prošetala i dramaturginja Tea Matanović.

Dramaturginja Tea Matanović na zagrebačkoj špici u poderanim trapericama Dramaturginja Tea Matanović na zagrebačkoj špici u poderanim trapericama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Odabrala je model "skinny" kroja u sivoj boji koji osim poderanih detalja ima i rašivene rubove. Uz traperice je odjenula top u bež nijansi, vestu midi kroja i kožnatu jaknicu u tamnoj nijansi zelene boje. I po pitanju modnih dodataka zadržala se na neutralnoj paleti boja odabravši bež šešir i bordo torbu, a kombinaciju je zaokružila bež gležnjačama s blok-potpeticom umjerene visine.

U trapericama na Chanelovu reviju? Može, tako to rade ove tri šik Francuskinje Caroline de Maigret Vanessa Paradis Elsa Zylberstein +1 Elsa Zylberstein i Vanessa Paradis na reviji modne kuće Chanel

Ne postoji previše pravila za stiliziranje poderanih traperica. Vogue preporuča nošenje cipela s visokom potpeticom ukoliko birate modele jako širokog i zvonolikog kroja jer tako nećete previše skratiti figuru. S druge strane, uži modeli dobro će se slagati s tenisicama i gležnjačama ravnih potplata, ali također će izgledati vrlo senzualno uz klasičnu salonku.

Nosite li poderane traperice?

glasova:

Poderane traperice u street style izdanju Uz klasičnu košulju poderane traperice izgledat će formalnije (Foto: Shutterstock)

S obzirom na to da su same po sebi ležernije od klasičnih traperica, poderane modele vizualno možete učiniti malo formalnijim ako ih kombinirate s blejzerom strogog kroja ili klasičnom košuljom.

Poderane traperice u street style izdanju Sako strogog kroja savršeno se slaže s poderanim trapericama (Foto: Shutterstock)
Poderane traperice u street style izdanju Vogue savjetuje nošenje visokih potpetica uz široke modele poderanih traperica (Foto: Profimedia)
Poderane traperice u kombinaciji s tenisicama Poderane traperice u kombinaciji s tenisicama (Foto: Shutterstock)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju