Raznoliki uzorci, nabori, prorezi i volani iz najnovije kolekcije kupaćih kostima mame nas kroz izloge, no pri odabiru modela ipak moramo gledati one koji pristaje našoj građi tijela. Istaknite što želite i kamuflirajte nedostatke uz modele iz naše galerije.

Galerija

 

Ovalan oblik tijela ili jabuka

Za one dame s oblikom tijela poput jabuke idealni su kupaći kostimi koji pokrivaju trbuščić. Ako ste i vi jedna od njih najbolje će vam odgovarati jednodijelni kupaći kostimi čvrstog materijala. Uočljivi uzorci, boje, aplikacije na ili oko struka samo su neki od detalja koji mogu napraviti veliku promjenu u percepciji. Osim toga holivudski V izrez detalj je koji će pažnju s trbuha usmjeriti na dekolte.

No, ne morate odustati ni od onih dvodijelnih. Ono na što biste mogli obratiti pozornost je da vizualno odvojite poprsje od kukova. Kupaće gaćice visokog struka bolje će odgovarati vašem obliku tijela, a takvi retro modeli trenutno su izrazito popularni pa vam neće biti problem pronaći onaj savršeni. Lisca ima nekoliko neodoljivih bikinija uz koje ćete moći bezbrižno uživati na plaži.

Trokutasti oblik tijela ili kruška

Žene zavodljivih bokova i bedara koje imaju nešto uža ramena i struk mogu izbalansirati gornji i donji dio tijela tako da zaokupe pozornost grudnjakom. I tu vrijedi slučaj, što hrabriji dizajn, to bolje. Birajte modele s teksturom, ukrasima, točkicama ili resicama. Ono što vam može biti od koristi su i kupaći kostimi s push up potporom.

Što se tiče donjeg dijela, izbjegavajte bokserice i one koji uključuje puno tkanine. Najbolje će vam odgovarati visoko rezane gaćice koje izdužuju bokove.

Obrnuti trokut ili kornet

Imate li šira ramena nego kukove, odaberite donji dio kupaćeg koji će vašem tijelu dodati volumen. Uz gaćice s volanima, špagicama ili one na vezanje, možete vizualno izbalansirati gornji i donji dio tijela.

Sve primamljive aplikacije usmjerite na donji dio kupaćeg kostima, a gornji ostavite što jednostavnijim. Dobra opcija je i grudnjak bez naramenica.

Pravokutni oblik tijela ili sportska građa

Dame s ovim oblika tijela uglavnom imaju problema s naglašavanjem struka. To se najbolje postiže kombinacijom grudnjaka s košaricama i visoko rezanim gaćicama. No izgledat ćete veoma skladno i u popularnim jednodijelnim dizajnima. Odličan odabir su oni s horizontalnim naborima ili prugama u predjelu trbuha.

Oblik tijela pješčani sat

Mnogi će se složiti da su žene s oblinama pješčanog sata kao stvorene za kupaće kostime. Klasični bikiniji ili jednodijelni kostimi koji naglašavaju struk najviše će laskati damama s ovim oblikom tijela. Ono na što ipak trebate paziti ako vas krasi figura po kojoj je poznata i Marilyn Monroe je odabir grudnjaka s dobrom potporom.

Za razliku od oblika tijela obrnutog trokuta ili jabuke, žene figure pješčanog sata trebale bi izbjegavati dodatne aplikacije na kupaćim kostimima, posebno na donjem dijelu.