Ako je suditi prema prizorima sa svjetskih Tjedana mode, ali i ponude iz trgovina i ove jeseni nosit će se smeđe jakne i kaputi. Od nježnih nijansa bijele kave, preko osebujne boje konjaka do zagasitih tamnosmeđih nijansi – sve je dopušteno ove jeseni.

Galerija

Versace u svojoj jesenskoj kolekciji predlaže jakne od lakiranog smeđeg materijala, a za ovim blještavim materijalom, ali u nešto svijetlijoj nijansi poseže i Simone Rocha. Jonathan Cohen se pak odlučuje za lagane kapute naglašenih naramenica u smjeloj boji maslaca od kikirikija.

Na raspolaganju su raznovrsni modeli koji pristaju damama različitih konfekcijskih veličina poput urbanih crop-top jakni, motorističkih modela od prave ili umjetne kože, elegantnih sakoa, safari jakna… izbora je uistinu mnogo.

Smeđa boja hit će biti ove jeseni
Smeđa boja hit će biti ove jeseni (Foto: Guliver / Coverimages / Getty Images)

Smeđe jakne i kaputi izvrsno se kombiniraju s hlačama, suknjama, bluzama i haljinama u bijeloj, žutoj, narančastoj, ružičastoj i zlatnoj boji. Odlično se sljubljuje i s tirkiznim dodacima, komadima u boji metvice i fuksije, kao i s nepogrešivom crnom bojom.

Zavirili smo u hrvatske trgovine i pronašli 10 modela jakni u različitim smeđim nijansama koje će se nositi ove jeseni.

Pogledajte i 12 najvećih trendova koji će se nositi u predstojećoj sezoni:

Od glave do pete: 12 komada koji će se nositi ove jeseni