Ako prilikom blagdanskog uređenja doma želite igrati na sigurno, onda se prepustite svim čarima dekoracija u zlatnoj boji. Upravo je ovo mnogima jedna od najdražih boja kada je u pitanju stvaranje božićne atmosfere u životnom prostoru.

Galerija Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 1 Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 2 Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 3 +11 Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 4

Zlatna je toliko lijepa, moćna i dominantna da nema potrebe previše objašnjavati zašto je vizualno savršen odabir za prigodni dekor, ali ona u sebi ujedno ima i posebnu simboliku.

Kada su se sveta tri kralja prateći betlehemsku zvijezdu uputila prema Jeruzalemu kako bi se poklonila malom Isusu, sa sobom su nosila tri dara. Tamjan, smirnu i - zlato.

Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 2 Zlatni detalji savršeno će se uklopiti u blagdansku atmosferu (Foto: Living4media)

Upravo je zato zlatna boja jedna od najzastupljenijih u ponudi raznih blagdanskih dekoracija. Od kuglica, girlandi, prigodnih figurica, mašni, svijeća i svijećnjaka do ukrasnih aranžmana i vijenaca, zlatnu uistinu nalazimo posvuda.

Ljubičasti Božić Ljubičasti Božić: Ideje za uređenje doma u divnim nijansama kraljevske boje

Ideje za blagdansko dekoriranje doma u plavoj boji - 6 Božić u plavom: Ideje za uređenje doma u podcijenjenoj blagdanskoj boji

Ako zamišljate uređenje isključivo u zlatnoj boji, poigrajte se s dekoracijama različite teksture. Tako na božićnom drvcu možete kombinirati sjajne i mat kuglice za bolji završni dojam. Odaberite figurice ili svijeće koje su dodatno ukrašene zlatnim šljokicama za još više sjaja.

Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 3 Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 3 (Foto: Living4media)

Ako pak zlatnu želite kombinirati s drugim bojama, dajte mašti na volju jer će se odlično slagati s gotovo svim bojama. Posebno dobro izgleda u kombinaciji sa srebrnom koja je njezin prirodni par po pitanju blagdanskih dekoracija. Za moderan izgled spojite je s bijelom ili crnom.

Zavirite u našu galeriju i inspirirajte se za božićno uređenje doma u zlatnoj boji.

Ideje za blagdansko uređenje doma u zlatnoj boji - 8 Zlatna se savršeno slaže sa srebrnom (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju