Životi nam se, korak po korak, vraćaju u novu normalu. Bliži se otvaranje fizerskih i drugih salona, ali, naravno, odlazak na primjerice šišanje ili manikuru bit će nešto drugačiji nego smo navikli.

Nakon preporuka za rad frizerskih salona, HZJZ je objavio i preporuke za rad salona za manukuru i pedikuru, a među njima zapravo i nema razlike.

Svi koji planiraju odlazak na manikuru i pedikuru trebaju znati sljedeće:

- Broj naručenih stranaka u salonu treba biti prilagođen broju radnih mjesta u salonu, u kojem se, naravno, treba poštivati fizička udaljenost od 1,5 metara.

- Ako dođete ranije, a ne postoji mogućnost zadovoljavanja udaljenosti, preporučit će vam se da čekate termin van salona.

Slika nije dostupna Kako ćemo na frizuru? Pročitajte detaljne upute za rad frizerskih salona

Slika nije dostupna Kako će sve izgledati: Pročitajte detaljne upute za rad vrtića i škola

- Na ulazu u salon svaki klijent će dezinficirati ruke, uz obrazloženje preventivnih mjera koje se provode u salonu. Među njima su potreba o nošenju maske za usta i nos, higijena ruku, pravilno postupanje prilikom kašljanja i kihanja.

- U salonu će zablilježiti i vrijeme kada ste ušli u njega, vaše kontakt podatke i vrijeme kada ste otišli. Ove informacije su nužne jer će u slučaju otkrivanja oboljelog koji je boravio u salonu u određeno vrijeme, epidemiolozi brzo identificirati i kontaktirati kontakte oboljelog te provesti mjere sprječavanja daljnjeg širenja infkecije.

- Klijentima se, jednako kao i zaposlenicima, preporučuje nošenje maski za lice. Ako nisu dostupne kirurške, možete koristiti i platnene maske.

- Djelatnicima salona preporučuje se, kako je već navedeno, nošenje maski i rukavica, a zaštitna oprema koristi se tijekom cijelog postupka. U uputama stoji i da je, ako se ne može osigurati minimalni razmak od 1,5 metra (kod npr. manikure), potrebno nositi zaštitni vizir, djelatnik treba nositi masku za lice, a klijent ako to tretman dopušta.

Slika nije dostupna Deset kul manikura s crvenih tepiha koje će mnogi rado kopirati

- Svi uvjeti vezani za higijenu i ostale mjere moraju se ispuniti i ako se usluga pruža izvan salona, odnosno radnog prostora.

Ovo je tek mali dio uputa za rad salona, a ukoliko uskoro planirate odlazak u neki od ovih salona pročitajte detaljne upute OVDJE.

Naravno, prije odlaska na manikuru ili pedikuru nazovite vaš salon i dogovorite termin kako bi se izbjegle nepoželjne siuacije i kako bi  salon što lakše organizirao radni dan, tako da svi budu zadovoljni.

I u preporukama za rad navodi se kako zadržavanje osoba u prostoru kako bi se osobu naručili treba izbjegavati zbog čega preporučuju telefonsko naručivanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju