U njujorškom muzeju Metropolitan održano je najprestižnije modno događanje u godini, Met Gala u organizaciji urednice američkog izdanja Voguea Anne Wintour.

Galerija Jennifer Lopez Jennifer u haljini modne kuće Versace Jennifer Lopez na Met Gali +2 Jennifer sa zaručnikom Alexom Rodriguezom

Prema pisanjima stranih medija, tema ovogodišnje Gale poprilično je zbunila mnoge zvijezde. Camp: Notes of Fashion naziv je i teme i istoimene izložbe koja se 8. svibnja otvara u muzeju, a nastala je na temelju eseja Susan Sontag iz 1964. pod nazivom Notes on Camp.

Što je, zapravo, camp? Svi se slažu kako ga je, u modnom i stilskom smislu, jako teško definirati. Camp, prema mišljenjima stručnjaka, nikako nije kič i ne smije ga se poistovjetiti s njim. Poanta campa je skidanje ozbiljnosti s trona. Camp je razigran, neozbiljan, napisala je Sontag u svom eseju.

U pokušaju definiranja campa nailazimo na paradokse jer će mnogi zaključiti kako se on često očituje u modnom pretjerivanju koje pak treba odraditi – s mjerom. Jedno je sigurno, od zvijezda se opet očekivalo da razmišljaju izvan granica konvencionalne mode i na crvenom tepihu predstave modna izdanja o kojima će se danima pričati.

Jennifer u haljini modne kuće Versace Jennifer u haljini modne kuće Versace (Foto: Getty Images)

Kao i svake godine, neki su temu shvatili ozbiljno i dali sve od sebe da se odjenu u skladu s njom, a ima i onih koji su igrali na sigurno. Među njima se našla i Jennifer Lopez, kojoj su kritičari zamjerili neinventivnost.

Lijepa 49-godišnjakinja na Galu je došla u srebrnoj haljini modne kuće Versace s dubokim dekolteom i visokim prorezom.

Jennifer Lopez na Met Gali Jennifer Lopez na Met Gali (Foto: Getty Images)

Već viđeno, bio je zaključak mnogih, a njezino izdanje uspoređeno je s kombinacijom koju je Rihanna 2014. godine nosila na dodjeli CFDA nagrada.

Nema sumnje da je haljina sjajno pristajala J.Lo, ali kritičari smatraju kako u ovom slučaju nije trebala igrati na kartu seksepila, nego se pokušati odmaknuti od svog standardnog stila odijevanja i ponuditi nešto novo.

Mislite li da je Jennifer "pogodila" temu ovogodišnje Gale?

glasova:

Rihanna na dodjeli nagrada CFDA 2014. godine Rihanna na dodjeli nagrada CFDA 2014. godine (Foto: Getty Images)

Pogledajte i:

Kim Kardashian: Efektna haljina koja je "kapala" po crvenom tepihu Kim Kardashian Kim u haljini Thierryja Muglera Kanye West i Kim Kardashian +2 Kim Kardashian

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju