U njujorškom muzeju Metropolitan održano je najprestižnije modno događanje u godini, Met Gala u organizaciji urednice američkog izdanja Voguea Anne Wintour.

Galerija Jennifer Lopez Jennifer u haljini modne kuće Versace Jennifer Lopez na Met Gali +2 Jennifer sa zaručnikom Alexom Rodriguezom

Prema pisanjima stranih medija, tema ovogodišnje Gale poprilično je zbunila mnoge zvijezde. Camp: Notes of Fashion naziv je i teme i istoimene izložbe koja se 8. svibnja otvara u muzeju, a nastala je na temelju eseja Susan Sontag iz 1964. pod nazivom Notes on Camp.

Što je, zapravo, camp? Svi se slažu kako ga je, u modnom i stilskom smislu, jako teško definirati. Camp, prema mišljenjima stručnjaka, nikako nije kič i ne smije ga se poistovjetiti s njim. Poanta campa je skidanje ozbiljnosti s trona. Camp je razigran, neozbiljan, napisala je Sontag u svom eseju.

U pokušaju definiranja campa nailazimo na paradokse jer će mnogi zaključiti kako se on često očituje u modnom pretjerivanju koje pak treba odraditi – s mjerom. Jedno je sigurno, od zvijezda se opet očekivalo da razmišljaju izvan granica konvencionalne mode i na crvenom tepihu predstave modna izdanja o kojima će se danima pričati.

Jennifer u haljini modne kuće Versace Jennifer u haljini modne kuće Versace (Foto: Getty Images)

Kao i svake godine, neki su temu shvatili ozbiljno i dali sve od sebe da se odjenu u skladu s njom, a ima i onih koji su igrali na sigurno. Među njima se našla i Jennifer Lopez, kojoj su kritičari zamjerili neinventivnost.

Lijepa 49-godišnjakinja na Galu je došla u srebrnoj haljini modne kuće Versace s dubokim dekolteom i visokim prorezom.

Jennifer Lopez na Met Gali Jennifer Lopez na Met Gali (Foto: Getty Images)

Već viđeno, bio je zaključak mnogih, a njezino izdanje uspoređeno je s kombinacijom koju je Rihanna 2014. godine nosila na dodjeli CFDA nagrada.

Nema sumnje da je haljina sjajno pristajala J.Lo, ali kritičari smatraju kako u ovom slučaju nije trebala igrati na kartu seksepila, nego se pokušati odmaknuti od svog standardnog stila odijevanja i ponuditi nešto novo.

Ankete

(7651) Mislite li da je Jennifer "pogodila" temu ovogodišnje Gale?

rezultati povratak glasova2662
rezultati

Rihanna na dodjeli nagrada CFDA 2014. godine Rihanna na dodjeli nagrada CFDA 2014. godine (Foto: Getty Images)

Pogledajte i:

Kim Kardashian: Efektna haljina koja je "kapala" po crvenom tepihu Kim Kardashian Kim u haljini Thierryja Muglera Kanye West i Kim Kardashian +1 Kim Kardashian

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju