John Kennedy Jr., sin legendarnog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, početkom devedesetih nosio je titulu najseksepilnijeg muškarca na svijetu. Amerikanci su ga doživljavali poput svog princa i svi su s nestrpljenjem čekali vijest o tome tko će naposljetku zarobiti njegovo srce.

Galerija +0 John Kennedy Jr. i Carolyn Bessette

Nakon romansa s Madonnom, Sarom Jessicom Parker, Cindy Crawford, Brooke Shields, Daryl Hannah i brojnim drugim poznatim ženama, svi su mislili kako će u klan Kennedyjevih ući neka slavna dama, ali Johna je osvojila samozatajna Carolyn Bessette.

Sanjiva plavokosa ljepotica prekrasnih očiju radila je u odnosima s javnošću modne kuće Calvin Klein kada je upoznala najpoželjnijeg američkog neženju.

Muškarac koji je za svoju mladenku mogao odabrati bilo koju ženu na svijetu odabrao je onu koja nije bila ni bogata ni slavna, nije imala ugledno obiteljsko podrijetlo niti je bila prepoznatljiva po nekim profesionalnim dostignućima. Carolyn je imala druge karizmatične kvalitete  posebnu ljepotu, unikatan stil te oštru inteligenciju, piše Vanity Fair.

Ako će itko ukrasti našeg princa, onda to mora biti neka neokaljana princeza. To je bio stav medija i javnosti. Ali Carolyn se nije moglo lako definirati. Bila je luckasta i maštovita. Bila je izgrađena osoba, rekao je Johnov prijatelj John Perry Barlow.

Ponašanjem i stavom odudarala je od mahom slavnih žena s kojima je John do tada bio u vezi. Mnoge od njih bacale su se na Johna, zbog čega je on sumnjao u njihove motive. S druge strane, Carolyn nije bila nimalo impresionirana njegovom slavom. Upravo je time zarobila njegovo srce.

Prvi je Johnov poziv na spoj odbila, ali naposljetku se prepustila šarmu neodoljivog zavodnika. Kada se preselila u njegov stan u njujorškoj četvrti Tribeca, mediji su počeli nagađati o zarukama zaljubljenog para.

Voljeli su se jako i svađali su se jako, ali bili su nevjerojatno zaljubljeni, prisjetila se svojevremeno Ariel Paredes, osobna asistentica Johnove majke Jacqueline Kennedy Onassis.

Kamen spoticanja od početka njihove veze bilo je nezapamćeni interes medija za njihov privatni život. Carolyn je iz anonimne djevojke koja je bez problema mogla nezamijećeno šetati New Yorkom postala meta fotografa koji su je pratili u stopu. S tom promjenom teško se nosila.

Par se vjenčao u maloj crkvi na otoku Cumberland, obasjan svjetlošću svijeća, u društvu obitelji i najbližih prijatelja. Na kraju ceremonije John se okrenuo prema svom kumu i najboljem prijatelju Anthonyju Radziwillu i šapnuo mu: Nikada u životu nisam bio sretniji.

Tog dana rodila se još jedna priča o modernoj Pepeljuzi koja je uspjela osvojiti svog princa na bijelom konju, ali njihova bajka ipak je imala svoju drugu stranu.

Kada se ujesen 1996. godine par vratio s medenog mjeseca, ispred njihova stana kampirali su novinari i fotografi. U pokušaju da zaštiti svoju suprugu, galantni John zamolio je okupljene predstavnike medija da ih malo puste na miru i daju Carolyn priliku da se navikne na svoju novu ulogu slavne osobe.

Johnu fotografi nisu smetali jer je odavno naviknuo na takav život. Njegovi prijatelji kažu da je uživao u interesu medija i doživljavao ga kao znak vlastite moći. Znajući da ga kamere prate u stopu, šetao bi se i džogirao Central Parkom bez majice, a kada bi ga paparazzi ulovili na jedrenju, mirno bi im pozirao. Carolyn je pak željela drukčiji život.

Njezini prijatelji ubrzo su primijetili da se slama pod pritiskom. Pokazivala je klasične znakove kliničke depresije. Nekoliko mjeseci nakon vjenčanja provodila bi sate plačući zaključana u svom stanu. John je morao njegovati mnoga prijateljstva i poznanstva. Ona nije željela izlaziti. Otkazivala bi večere, odbijala odlaziti na kućne zabave. Spalila je mnoge mostove, rekao je jedan njezin prijatelj Vanity Fairu.

Johnu je najviše zamjerala to što ju je često ostavljao samu zbog posla i prijatelja. Vratio se i "mladenačkom" stilu života. Do kasnih večernjih sati ostajao bi u teretani, odlazio na putovanja sa svojom muškom ekipom, a Carolyn bi ga čekala kod kuće.

Vrijeme je prolazilo, a ona se sve teže nosila s osjećajem osamljenosti. Njezini prijatelji iz modne industrije znali su da utjehu često potraži i u – drogi.

Par je krenuo na bračno savjetovanje u pokušaju da riješe svoje probleme, ali Carolyn je odustala od savjetovanja nekoliko mjeseci kasnije kada je terapeut s njom pokušao razgovarati o konzumiranju kokaina.

Nakon toga nije više željela dijeliti spavaću sobu s Johnom i od tada je spavala u rezervnoj sobi u kojoj je on pohranjivao svoju opremu za vježbanje.

John se tada iselio iz njihova stana i iznajmio apartman u njujorškom hotelu Stanhope, gdje je nastavio s radom na svom lifestyle magazinu George.

Njegova majka Jackie nije podržavala njegov izlet u svijet izdavaštva. Nikada nije pokazivao ni najmanji interes za ovaj tip biznisa. Nema nikakva iskustva s novinarstvom. Zašto bi želio pokrenuti tip magazina koji gura nos u privatne živote ljudi? On zna da ja to ne odobravam, povjerila se svojevremeno prijateljima iz medija.

Nije to bilo prvi put da se majka i sin ne slažu kad je riječ o njegovim životnim odabirima. Kada je John želio upisati studij glume na Yaleu, Jackie se žestoko usprotivila toj ideji iako su mnogi mislili kako je on rođeni glumac. Njegova želja za karijerom u svijetu showbiznisa često je bila predmet svađa između njih dvoje, a Jackie ga je naposljetku uspjela nagovoriti da ipak upiše pravo.

Od želje da pokrene magazin nikada ga nije odgovorila. Jackie je umrla u svibnju 1994. godine, a prvi broj Georgea izašao je u rujnu 1995. godine.

Jedan Johnov hobi također nije voljela – satove letenja. Prema riječima obiteljskih prijatelja, molila ga je da nikada ne pilotira sam. Kao da je predosjetila tragediju koja će se dogoditi nekoliko godina nakon njezine smrti.

Uoči vjenčanja Rory Kennedy John se u predvorju svog hotela sastao s Carolyn i njezinom sestrom Lauren Bessette.

Lauren je bila odlučna u naumu da otuđene supružnike natjera na iskrenu komunikaciju. Predložila je da zajedno otputuju na otok Martha's Vineyard, gdje se vjenčanje trebalo održati.

Carolyn, Lauren i John ukrcali su se 16. srpnja 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio upravljati sam, bez kopilota.

John se prije polijetanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao. Avion se srušio iznad oceana. Istragom je utvrđeno kako je najvjerojatniji uzrok pada greška pilota koji nije uspio zadržati kontrolu nad letjelicom nakon polijetanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

Tjedan dana kasnije tijela Johna, Carolyn i Lauren kremirana su, a njihov pepeo prosut je u more nekoliko milja dalje od mjesta nesreće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju