Zdravlje & prehrana
U 60 sekundi omekšajte zamrznuti maslac
16. prosinca 2024
Piše
Zadovoljna.hr
Maslac (Foto: Shutterstock)
Baš ste se spremili raditi kolače, a onda se sjetili da niste otopili maslac koji je u zamrzivaču. Ne, ne morate odustati od pečenja omiljenih kolača jer nemate vremena čekati da se maslac otopi, već se poslužite najjednostavnijim i najbržim načinom da putar omekša.
Za trenutačno omekšavanje smrznutog maslaca sve što vam treba jest – ribež.
Naribajte komad zamrznutog maslaca, kao što biste ribali i sir, pustite da odstoji 30 do 60 sekundi, a zatim nastavite s pečenjem.
Naribani putar trenutačno se omekšava, a taj postupak ujedno olakšava miješanje maslaca s drugim suhim sastojcima poput brašna i šećera.
Inspirirajte se receptima za kolače kojima maslac daje tako fin okus:
Jedna i jedina, pita od jabuka: Recept za desert koji možete "prošvercati" i za vrijeme dijete
Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu
Harmonika-pita zaludjela je društvene mreže, a jasno je i zašto
Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama
Medena pita: Recept sa samo dvije kore koji olakšava izradu omiljenog kolača