Rješenje sa spojenom kuhinjom i dnevnim boravkom u uređenju doma ima sve više poklonika, a takav prostor prvenstveno privlači zbog svoje otvorenosti i funkcionalnosti. No, da bi spojena kuhinja i dnevna funkcionirale kako treba, ključno je obratiti pažnju na jedan detalj.

Kuhinja i dnevna soba u jednom rješenje je koje izgleda atraktivno i moderno te nam omogućava slobodnije kretanje, a manje zidova također vizualno povećava prostor. I dok planirate uređenje svog open spacea ili već uživate u njemu, možda vam se nametnulo pitanje što sa svim onim mirisima koji nastaju u kuhinji? Naravno da će se lako proširiti i po dnevnom boravku, a kako bi se to spriječilo važno je staviti dobru, dovoljno snažnu kuhinjsku napu.

Otočne nape vrlo su popularne, no stropne nape još su bolje rješenje za stanove s otvorenim prostorom gdje je kuhinja spojena s blagovaonicom i dnevnom sobom, naročito za kuhinje u kojima bi otočna napa ometala pogled. Dobro je da kuhinjska napa ima što veću snagu, no da opet nije prejaka za vaše potrebe i veličinu prostora kako ne bi nepotrebno trošila više energije. U pravilu, u spojenim prostorima potrebna je napa većeg usisnog kapaciteta nego tamo gdje su kuhinja i dnevna soba odvojene.

30 ideja za "open space" interijer: Dnevna soba, kuhinja i blagovaonica u jednom Open space interijer - 1 Open space interijer - 2 Open space interijer - 3 +30 Open space interijer - 4

Slika nije dostupna Deset najslađih bijelih kuhinja kojima ni malo kvadrata nije mana

Koja će snaga kuhinjske nape biti potrebna određuje veličina kuhinje ili prostora u kojem napa djeluje, na način da se volumen prostora (duljina x širina x visina) pomnoži s deset. U pravilu, optimalna napa za prostore u kojima je kuhinja spojena s dnevnim boravkom trebala bi imati snagu veću od 600 m3/h.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju