Rješenje sa spojenom kuhinjom i dnevnim boravkom u uređenju doma ima sve više poklonika, a takav prostor prvenstveno privlači zbog svoje otvorenosti i funkcionalnosti. No, da bi spojena kuhinja i dnevna funkcionirale kako treba, ključno je obratiti pažnju na jedan detalj.

Galerija Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa - 6 Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa - 2 Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa - 3 +2 Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa

Kuhinja i dnevna soba u jednom rješenje je koje izgleda atraktivno i moderno te nam omogućava slobodnije kretanje, a manje zidova također vizualno povećava prostor. I dok planirate uređenje svog open spacea ili već uživate u njemu, možda vam se nametnulo pitanje što sa svim onim mirisima koji nastaju u kuhinji? Naravno da će se lako proširiti i po dnevnom boravku, a kako bi se to spriječilo važno je staviti dobru, dovoljno snažnu kuhinjsku napu.

Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa - 3 Stropne nape odlično su rješenje za spojenu kuhinju i dnevnu sobu (Foto: Living4media)

Otočne nape vrlo su popularne, no stropne nape još su bolje rješenje za stanove s otvorenim prostorom gdje je kuhinja spojena s blagovaonicom i dnevnom sobom, naročito za kuhinje u kojima bi otočna napa ometala pogled. Dobro je da kuhinjska napa ima što veću snagu, no da opet nije prejaka za vaše potrebe i veličinu prostora kako ne bi nepotrebno trošila više energije. U pravilu, u spojenim prostorima potrebna je napa većeg usisnog kapaciteta nego tamo gdje su kuhinja i dnevna soba odvojene.

Najslađe bijele kuhinje kojima ni malo kvadrata nisu mana - 3 Deset najslađih bijelih kuhinja kojima ni malo kvadrata nije mana

Koja će snaga kuhinjske nape biti potrebna određuje veličina kuhinje ili prostora u kojem napa djeluje, na način da se volumen prostora (duljina x širina x visina) pomnoži s deset. U pravilu, optimalna napa za prostore u kojima je kuhinja spojena s dnevnim boravkom trebala bi imati snagu veću od 600 m3/h.

Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa - 1 Da bi prostor spojene kuhinje i dnevne sobe besprijekorno funkcionirao, ključna je dobra napa (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju